Захотів — дав, захотів — забрав: соцмережі коментують позбавлення громадянства Саакашвілі

14:54, 27 липня 2017
Новина про позбавлення громадянства Михайла Саакашвілі викликала шквал коментарів у соцмережах.
Захотів — дав, захотів — забрав: соцмережі коментують позбавлення громадянства Саакашвілі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Популярне в соцмережах / В Україні

14:54, 27 липня 2017

Новина про позбавлення громадянства України екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі моментально вийшла в ТОП найбільш обговорюваних тем в соціальних мережах.

Варто відзначити, що президент України Петро Порошенко підписав указ під час перебування Міхеіла Саакашвілі в США. Тепер політик не зможе повернутися в Україну.

Як пояснюють у Державній міграційній службі України, позбавлення громадянства обумовлено поданою політиком недостовірною інформацією при оформленні громадянства.

Користувачі соцмереж активно коментують указ президента про позбавлення громадянства Міхеіла Саакашвілі.

Ігор Мосійчук, депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ляшко висловив гордість, що рішення про позбавлення громадянства Міхеіла Саакашвілі було прийнято з подачі однопартійця Андрія Лозового. Він упевнений, що «зупинити цей супермікс популізму та корупції необхідно було давно».

Також нардеп стверджує, що «Міхеіл Саакашвілі завдав величезної шкоди Україні, оскільки, виступаючи як агент зовнішнього управління, нав'язує українцям лібералізацію в самій бридкій формі».

Користувач Назарій Поліщук упевнений, що таким чином політична еліта України позбавляється від опонента.

Користувачі Впертий Націоналіст, Greender і Ярослав Томашевський показали всю абсурдність ситуації, вказавши на те, що такі персони, як політик Віктор Медведчук, глави так званих «ДНР» і «ЛНР» Ігор Плотницкий і Олександр Захарченко, екс-прем'єр-міністр-втікач Микола Азаров мають громадянство України, а Міхеіл Саакашвілі виявився негідним.

 

Користувач Дмитро Вовнянко зізнався, що Міхеіл Саакашвілі виявився великим розчаруванням, оскільки показав себе як популіст і бездарний організатор.

Користувач Сергій Снєгірьов висловлює обурення і задається питанням: «Хто буде нести відповідальність за видачу громадянства України, якщо виявиться порушення після отримання паспорта? Хто? Глава міграційної служби або особисто президент, який підписав указ?»

Олександр Доній зізнався, що ілюзій щодо режиму Петра Порошенко не має.

«Нічого спільного з демократією, крім наївної віри деякої частини громадян, з одного боку, і профанації і фальсифікації з боку влади не має», — написав він.

Користувач Андрій Пастушенко вказав на те, що за галасом навколо громадянства Міхеіла Саакашвілі тихо пройшов продаж АвтоЗАЗу.

Народний депутат Віктор Балога заявив, що Міхеіл Саакашвілі має паспорт іншої держави і пропонує запитати у НАБУ, коли будуть відкриті кримінальні справи проти влади за роздачу посад і паспортів іншим власникам подвійного громадянства — Хатії Деканоїдзе, Айварасу Абромавичусу, Наталії Яресько та ін.

Користувач Roman Goludovsky порівняв повернення Міхеіла Саакашвілі з фільмом «Термінал», де головний герой, втративши громадянство, надовго «застряг» в аеропорту.

Олександ Аронець заявляє, що «Петро Порошенко, порушуючи законодавство України, роздав українське громадянство всім, кому не лінь» в обхід необхідних передбачених законодавством процедур.

«Знаючи, що Міхеіл Саакашвілі перебуває в розшуку в Грузії, президент надав йому громадянство в цілях власного піару», — упевнений автор поста.

Користувач Олександр Кушнерук вказує на те, що таке рішення президента засуджують навіть ті, хто не є прихильником Міхеіла Саакашвілі і закликає боротися чесно.

Volodymyr Motyka назвав те, що відбувається піаром екс-голови Одеської ОДА. На це користувач Олександр Мітін відповів, що це, скоріше, схоже на відкрите політичне переслідування опонентів.

Думки користувачів соцмереж розділилися. Хтось вказує на те, що президент України Петро Порошенко заради власного піару переступив через закон і надав громадянство Міхеілу Саакашвілі, а хтось — що до такого результату призвели дії Міхеіла Саакашвілі, які показали політика з непривабливого боку.

Важливо зрозуміти, що ніякі дії можновладців не повинні порушувати закон. Поспішні рішення, які виправдовуються ситуацією в країні, боляче вдаряють по іміджу політиків і України в цілому.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд