Судді Майдану залишаться без посад

14:09, 5 вересня 2017
Вища рада правосуддя прийняв рішення не включати двох київських суддів в подання Президентові про призначення на посаду.
Судді Майдану залишаться без посад
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомив кореспондент «Судово-юридичної газети» Сергій Глушко, сьогодні, 5 вересня, Вища рада правосуддя на відкритому засіданні розглянула питання про призначення на посаду суддів до місцевих судів безстроково кандидатури 12 суддів, у яких закінчилися повноваження.

У числі розглянутих кандидатур були і скандально відомі суддя Голосіївського районного суду Києва Олександр Білик, а також його колега — суддя Печерського районного суду м. Києва Віктор Кицюк.

Саме засідання ВРП почалося з пікету, який перед будівлею Ради провели представники громадських організацій «Автомайдан», «Чесно» і РПР. Вони протестували проти можливого продовження кар'єри даних суддів.

Очевидно, очікуючи такого прийому, Білик і Кицюк терміново пішли на лікарняний. ВРП розглядала їх кандидатури заочно. Доповідач — член ВРП І. Мамонтова підтвердила встановлені факти: дані судді незаконно позбавили водійських прав учасників поїздки в Межигір'я в грудні 2013 року, а також активістів Майдану.

На основі цих даних доповідач зробила висновок про недоброчесну поведінку суддів і рекомендувала ВРП відмовити Білику і Кицюк у внесенні подання на них Президенту України про призначення на посаду суддів місцевих судів безстроково. ВРП підтримала таке рішення.

«Судово-юридична газета» повідомляла, коли Конституційний Суд України розпочне розгляд конституційних скарг.

Також повідомлялося, що для того, щоб потрапити на засідання Вищої ради правосуддя, представники ЗМІ змушені будуть попередньо направляти клопотання.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду