Воєнком пояснив, чи законно роздавати повістки в магазинах та на блокпостах

10:28, 24 жовтня 2022
Полковник Юрій Максимів наголосив, що вручення повісток може відбуватися не тільки за місцем проживання військовозобов'язаних, але й в інших місцях, зокрема в магазинах, торгових центрах, на блокпостах.
Воєнком пояснив, чи законно роздавати повістки в магазинах та на блокпостах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військкомату), полковник Юрій Максимів, заявив, що в Україні не існує заборон щодо місць вручення повісток. Саме тому їх можуть вручати в розважальних центрах, ресторанах і на вулиці під час дії комендантської години. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

Він зазначив, що інколи його колеги проводять так звані рейди, під час яких роздають повістки порушникам комендантської години.

«Я поясню, для чого вони проводяться. Це спільні дії поліції з підрозділами охорони наших центрів комплектування з метою дотримання громадянами вимог комендантської години. Коли відбувся перший рейд, ми зрозуміли, що є багато громадян, які порушують не тільки вимоги комендантської години, а й вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок. Наприклад, виявлялись громадяни, які не перебували на військовому обліку, не з’являлись у військомати після оповіщення. Можливість швидко дізнатися інформацію про конкретну людину є», - зазначив він.

При цьому полковник наголосив, що вручення повісток може відбуватися не тільки за місцем проживання військовозобов'язаних, але й в інших місцях, зокрема в магазинах, торгових центрах, на блокпостах. Такі дії військових комісарів цілком законні.

«Немає заборон щодо місця вручення повісток. Жодної. В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе, наприклад, виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все», - зазначив Максимів.

Раніше Юрій Максимів повідомив, що повістку слід чекати всім військозобов’язаним.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд