НАТО та ЄС найближчим часом закличуть РФ вивести війська з України, — Politico

10:14, 15 грудня 2022
Незабаром ЄС і НАТО офіційно оприлюднять спільний заклик до Росії
НАТО та ЄС найближчим часом закличуть РФ вивести війська з України, — Politico
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський Союз та НАТО підготували спільний заклик до РФ негайно припинити війну та вивести свої окупаційні війська з території України. Про це повідомило видання Politico із посиланням на свої джерела.

За словами дипломатів, декларацію готували більше року, але затримувалася через напруженість у відносинах між Туреччиною і Кіпром.

Два дипломати повідомили виданню, що декларацію представлять, ймовірно, в найближчий понеділок чи вівторок, або ж на початку 2023 року, якщо на заваді стане робочий графік під кінець року.

«Хоча текст (звернення до рф, – ред.) здебільшого нічим не примітний, надання йому офіційного статусу стало б значним дипломатичним досягненням, зважаючи на місяці, які пішли на його підготовку», – наголошує видання.

Зазначається, що текст декларації узгоджувався в основному між офісом голови Європейської Ради Шарля Мішеля, Єврокомісією і НАТО.

За інформацією Politico, у майже остаточному проєкті ЄС і НАТО закликають Росію «негайно припинити цю війну і вивести свої війська з України», а також підтверджують свою «непохитну і постійну підтримку її незалежності».

У виданні додали, що у декларації вони також погодилися «повністю підтримувати невід'ємне право України на самооборону і вибір власної долі», та наголошують, що «жорстока війна Росії» «загострила продовольчу та енергетичну кризу, яка зачепила мільярди людей по всьому світу».

Раніше ми писали, що у США заявили, чи завершиться війна в Україні до кінця року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду