У Комітеті ВРУ підтримали філософію множинного громадянства та пояснили мету законопроєкту

19:39, 24 січня 2024
За словами народної депутатки, усі проблемні моменти законопроєкту будуть узгоджуватися в комітетах Верховної Ради.
У Комітеті ВРУ підтримали філософію множинного громадянства та пояснили мету законопроєкту
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За словами народної депутатки, заступниці голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голови делегації України в ПАРЄ Марії Мезенцевої, ідея стосовно впровадження в Україні множинного громадянства була одним із пунктів передвиборчої програми Президента Володимира Зеленського, а впродовж чотирьох років вона була розвинена й доопрацьована після попередніх намагань у 2020-му році проголосувати відповідний законопроєкт. Зараз документ був поданий до Верховної Ради в символічний день – День Соборності, і в основі цього тексту лежить філософія об’єднання українців.

«Мета законопроєкту – об’єднати всіх українців. Наша діаспора в усіх країнах світу – це наші друзі, наші «добрі агенти змін», що у важкі часи, які переживає зараз Українська держава, сприяють військовій та гуманітарній допомозі. Приміром, діти які є етнічними українцями, але народжені за кордоном, також зможуть стати громадянами України. Так само й іноземці, які сьогодні захищають на фронті нашу державу, зможуть отримати український паспорт за законопроєктом про множинне громадянство», - зазначила вона.

За її словами, усі проблемні моменти законопроєкту будуть узгоджуватися в комітетах Верховної Ради.

«Наш євроінтеграційний Комітет підтримує філософію множинного громадянства, оскільки багато держав світу сповідують її на практиці. Хочу звернути увагу на те, що українські конституціоналісти стверджують: стаття 4 Основного закону каже про єдине громадянство нашої держави. Це означає, що нема громадянства Харківщини, Київщини, Криму тощо. Відповідно, множинне громадянство можна розвивати, у юридичній практиці це біпатриди, трипатриди і т.д.», - наголосила народна депутатка.

Як ми писалиВолодимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт про множинне громадянство.

Президент у законопроекті про множинне громадянство запропонував переглянути підстави для втрати громадянства України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді