Сумський апеляційний суд звернувся до Комітету Верховної Ради з питань правової політики

18:39, 2 декабря 2020
Суд просить схвалити законопроект, який регулює процедуру надсилання процесуальних документів на електронні адреси учасників судових справ.
Сумський апеляційний суд звернувся до Комітету Верховної Ради з питань правової політики
Источник фото: konotop.in.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сумський апеляційний суд звернувся до Комітету Верховної ради України з питань правової політики з проханням підтримати проект Закону № 4360 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення належного повідомлення учасників судового процесу та направлення копій судових рішень». Про це йдеться у повідомленні пресцентру суду.

Зокрема, суд просить сприяти ухваленню змін, які регулюють процедуру надсилання процесуальних документів на електронні адреси учасників судових справ.

У своєму зверненні судді апеляційного суду акцентують увагу народних депутатів на тому, що наразі склалася вкрай складна ситуація щодо повідомлення учасників про розгляд судових справ та надсилання їм відповідних судових рішень. Зокрема, йдеться про критичне недофінансування у поточному році діяльності судів та порушення Національним оператором поштового зв’язку Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 05.03.2009 № 270. У свою чергу це ставить під загрозу можливість відправлення в Україні правосуддя, підкреслюють у суді.

«Зміни, запропоновані в проекті Закону № 4360, здатні змінити ситуацію на краще та забезпечити швидке й своєчасне отримання учасниками судових процесів процесуальних документів, зменшити видатки судових установ на послуги поштового зв’язку», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше з аналогічним проханням до Комітету Верховної ради України з питань правової політики звернувся голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді