Скасування публікації законів в «Урядовому кур’єрі»: українці коментують законопроект

17:42, 24 октября 2019
Користувачі соцмереж висловились щодо нового проекту закону від уряду.
Скасування публікації законів в «Урядовому кур’єрі»: українці коментують законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект про скасування обов’язкової публікації законів та інших нормативних актів в «Урядовому кур’єрі» та «Голосі України». Про це повідомив міністр Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначається, що документи Кабінету міністрів, включаючи проект Держбюджету, будуть публікуватися на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади.

Уряд пояснив ініціативу: на друк та розповсюдження газет недоцільно витрачається велика кількість коштів, при тому що закони дублюються на офіційних сайтах органів виконавчої влади.

Однак українці здебільшого негативно сприйняли нововведення.

Пізніше міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет спробував розвіяти сумніви громадян щодо ініційованого Кабміном законопроекту. 

«Деякі українці розхвилювались, що це може дозволити заднім числом підміняти тексти актів. Мовляв, папір надійніше. Давайте я поясню, чому не потрібно турбуватися. Публікація актів буде не просто на веб-сторінці, як текст на якомусь новинному виданні. Буде публікуватись документ з накладеним електронно-цифровим підписом (ЕЦП) з міткою часу», — зазначив Дубілет.

 

 

Екс-суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Алла Лесько висловилась щодо ініціативи уряду: «Мені, як людині, яка застосовує на практиці нормативні акти, добре відомі муки їх тлумачення, у тому числі з урахуванням розділових знаків, які докорінно можуть змінювати зміст речення в нормативному акті.

Тому мене дещо насторожує ініціатива уряду скасувати обов’язковий друк законів та підзаконних актів в «Урядовому кур’єрі». Документи Кабінету міністрів, включаючи проект Державного бюджету України, оприлюднювати тільки на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади».

 

 

Користувачі соцмереж коментують таку ініціативу.

 

 

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва