Як переселенці з України можуть легально залишитись у Франції

22:21, 22 липня 2022
Зі статусом тимчасового захисту громадяни України можуть звернутися до префектури з проханням про безкоштовне розміщення.
Як переселенці з України можуть легально залишитись у Франції
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці у Франції можуть набути статусу тимчасового захисту на 6 місяців. Тимчасовий захист дає право проживати на території країни, доступ до ринку праці та медпослуг, передає «Фокус».

Якщо людина вирішила не подаватись на тимчасовий захист, вона може перебувати на території країни 90 днів у безвізовому режимі. Для того, щоб продовжити цей термін, громадяни України можуть мати тимчасовий дозвіл на перебування в країні (autorisation provisoire de séjour). Для цього треба звернутися до префектури за місцем проживання.

У Парижі працює єдиний Центр прийому громадян України (Urgence Ukraine), де можна отримати всю необхідну допомогу з тимчасового поселення, оформлення статусу тимчасового захисту та соціальної допомоги. У центрі є консульський пункт для вирішення питань, пов'язаних з ідентифікацією особи та паспортами. Для оформлення тимчасового захисту в інших регіонах треба звертатися до префектури за місцем проживання, тут можна подивитися карту з адресами.

Зі статусом тимчасового захисту громадяни України можуть звернутися до префектури з проханням про безкоштовне розміщення. Житло надається щонайменше на три місяці, що, як підкреслюють у Міністерстві внутрішніх і закордонних справ Франції, дозволяє тим, хто прибув, краще інтегруватися в нове середовище. Також рекомендується зв'язатися з місцевими відділеннями групи Action Logement, яка займається соціальною підтримкою та може допомогти придбати меблі та техніку для житла.

У французькому офісі з імміграції та інтеграції (OFFI) українці можуть отримати карту ADA, через яку організовано виплату фінансової допомоги у розмірі 6,8 євро на день на людину (або 14,2 євро, якщо держава не змогла знайти житло для розміщення переселенця).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України