ДСА України зареєструвала Київський міський окружний адміністративний суд

11:50, 17 березня 2023
З дня початку роботи КМОАС до нього повинні бути передані усі справи зі юрисдикцією міста Києва, які на перехідний період тимчасово повинні розглядатися в Київському окружному адміністративному суді.
ДСА України зареєструвала Київський міський окружний адміністративний суд
Джерело фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У ДСА України повідомили про реєстрацію Київського міського окружного адміністративного суду (КМОАС).

Як зазначається, суд було утворено на виконання Закону України від 13.12.2022 № 2825-IX, який набрав чинності 15 грудня, і яким було ліквідовано Окружний адміністративний суд м. Києва. Одночасно тим же законом було утворено КМОАС із місцезнаходженням у столиці.

«З дня початку роботи КМОАС до нього повинні бути передані усі справи зі юрисдикцією міста Києва, які на перехідний період тимчасово повинні розглядатися в Київському окружному адміністративному суді», - сказано у повідомленні.

Реєстрацію КМОАС було здійснено 28 лютого.

21 лютого було прийнято рішення про призначення тимчасово виконуючим обов'язки керівника апарату Київського міського окружного адміністративного суду Оленченко Наталію Миколаївну.

«Тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату суду здійснює вказані повноваження керівника суду як юридичної особи до моменту призначення, обрання чи переведення на посаду судді такого суду щонайменше одного судді та продовжує здійснювати виконання обов’язків керівника апарату суду до призначення відповідного керівника апарату суду згідно з процедурами, визначеними законодавством про державну службу, з урахуванням особливостей, визначених профільним законом», - зазначають у ДСА.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді