В Україні необхідно впровадити сертифікацію вчителів — нардеп

14:03, 20 февраля 2020
Минулого року було отримано підтвердження серйозних проблем в українській освіті.
В Україні необхідно впровадити сертифікацію вчителів — нардеп
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні необхідно ввести сертифікацію вчителів. Таку думку в коментарі «Судово-юридичній газеті» висловив народний депутат від фракції «Голос», ексзаступниця міністра освіти і науки України Інна Совсун.

«Ми добре розуміємо, що для того, аби функціонувала нова українська школа, потрібні нові українські вчителі, адже від жодного іншого фактору не залежить рівень освіти, як від кваліфікації вчителя. Тут теж немає простих рішень. З одного боку, ми повинні стимулювати вчителів, підвищуючи рівень оплати праці. З іншого боку, нам потрібне гарантування рівня кваліфікації вчителів. На моє переконання, їм би мала стати сертифікація вчителів. Як у всьому світі, де вчителі є регульованою професією. Це так само, як мати додатковий механізм допуску до професії, аби працювати пілотом, лікарем. Так само і з вчителями, адже це така професія, яка є вкрай суспільно значущою», — сказала народна обраниця.

За її словами, минулого року було отримано підтвердження серйозних проблем в українській освіті.

«За результатами міжнародного освітнього вимірювання PISA, українські підлітки відстають не лише від освітніх лідерів світу з Азії чи від Фінляндії, але й від центральноєвропейських сусідів, які починали в однакових з нами умовах 30 років тому. PISA показала, що 36% 15-річних учнів не знають математику навіть на базовому рівні, чверть — не досягли цього рівня з читання та природничих наук. Також в Україні в кілька разів менша частка дітей, які показали високі результати з усіх предметів» відзначила Совсун і додала, що сертифікація була б важливим критерієм оцінки роботи і знань педагогів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Міністерстві освіти і науки України (МОН) ставлять за мету проведення сертифікації вчителів початкової школи, а також скасування оподаткування на іноземні гранти, які науковці отримають на дослідження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва