Депутати вирішать, що робити з законом про заборону депутатам наймати родичів помічниками, який вони ухвалили рік тому, а потім він загубився

11:19, 2 ноября 2021
Ухвалений рік тому закон про заборону депутатам наймати родичів у помічники нарешті знайшовся і його поставили в порядок денний.
Депутати вирішать, що робити з законом про заборону депутатам наймати родичів  помічниками, який вони ухвалили рік тому, а потім він загубився
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України включила в порядок денний пленарного засідання розгляд Закону, який був ухвалений рік тому  і так і не набрав чинності, оскільки загубився десь на шляху до підпису Головою Верховної Ради.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб № 2203 від 03.10.2019 був ухвалений 17.09.2020 року.

Документ вносив зміни до законів «Про запобігання корупції», «Про статус народного депутата України», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим» та до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Основна його ідея полягала в тому, аби близькі особи не ставали помічниками-консультантами депутатів всіх рівнів: і Верховної Ради, і місцевих рад, і Верховної Ради АР Крим.

Але сталося не так як гадалося. Закон так і не був підписаний, оскільки  02.10.2020 року були подані пропозиції щодо усунення в ньому неузгодженостей.  На неузгодженості тоді звернув увагу комітет із питань антикорупційної політики.

З самого початку ГНЕУ попереджало, що з законопроектом будуть проблеми, тому пропонувало його повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Апарат Верховної Ради мав підготувати це питання до розгляду у сесійній залі, але цього не сталося. Тому ухвалений закон досі не підписано, він не набув чинності. Це дозволило депутатам і сьогодні мати помічниками дружин, чоловіків, братів, сестер та інших родичів.

 І лише через рік у Ради дійшли до нього руки.

Які неузгодженості пропонує усунути Комітет, можна ознайомитися у порівняльній таблиці.

Також розповідалося, хто може потрапити на роботу в Бюро економічної безпеки та скільки там обіцяють платити.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси