В Україні можуть спростити процедуру розірвання шлюбу

08:20, 24 января 2022
Відповідний законопроект ВР розгляне 26 січня.
В Україні можуть спростити процедуру розірвання шлюбу
Джерело фото: dyvensvit.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 січня Верховна Рада розгляне законопроект № 3667 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння формуванню відповідального батьківства».

Проект акта передбачає спрощення процедури розірвання шлюбу подружжя, яке має дітей, при відсутності спору щодо розірвання шлюбу між чоловіком і дружиною.

Також йдеться про те, з ким із батьків будуть проживати малолітні діти, про способи участі того з батьків, хто буде проживати окремо від них, у вихованні, утриманні, вирішенні питань щодо навчання і лікування дітей та про розмір аліментів на дітей.

Зокрема, пропонується статтю 106 Сімейного кодексу України подати у новій редакції. Йдеться про розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою подружжя

У частині першій цієї статті зазначається, що у разі взаємної згоди на розірвання шлюбу подружжя має право подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про розірвання шлюбу.

Частиною другою передбачається: «Шлюб між подружжям, яке має дітей, розривається органом державної реєстрації актів цивільного стану виключно за наявності нотаріально посвідченого договору про те, з ким із батьків будуть проживати малолітні діти, про способи участі того з батьків, хто буде проживати окремо від них, у вихованні, утриманні, вирішенні питань щодо навчання і лікування дітей та про розмір аліментів на дітей.

Типова форма такого договору затверджується Кабінетом Міністрів України».

У частині третій статі зазначається, що орган державної реєстрації актів цивільного стану складає актовий запис про розірвання шлюбу після спливу 30 календарних днів із дня подання відповідної заяви, якщо її не було відкликано.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про позицію Верховного Суду щодо поділу майна з ФОП під час розлучення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області