Право на справедливий суд: кримінальний процесуальний аспект, посібник ЄСПЛ

10:45, 1 июля 2019
Загальні вимоги справедливості, що містяться у статті 6, застосовуються до всіх кримінальних проваджень, незалежно від типу правопорушення, що розглядається.
Право на справедливий суд: кримінальний процесуальний аспект, посібник ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Основним принципом, який регулює застосування статті 6, є справедливість. Однак те, що є справедливим судовим розглядом, не може бути предметом єдиного незмінного правила і має залежати від обставин конкретної справи, передає ECHR: Ukrainian Aspect.

Загальні вимоги справедливості, що містяться у статті 6, застосовуються до всіх кримінальних проваджень, незалежно від типу правопорушення, що розглядається. Проте під час визначення того, чи було провадження в цілому справедливим, можливо взяти до уваги важливість інтересу суспільства в розслідуванні та покаранні за конкретний злочин. Крім того, статтю 6 не слід застосовувати у такий спосіб, щоб створити непропорційні труднощі для правоохоронців під час застосування ефективних заходів протидії тероризму або інших тяжких злочинів.

«Департамент Юрисконсульта підготував посібник зі статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у кримінальному процесуальному аспекті. Вперше він був опублікований у грудні 2013 року. Останнє оновлення було завершене 30 квітня 2019 року.

Цей посібник є складовою серії довідників з практики Європейського суду з прав людини, опублікованих цим судом для інформування фахівців з права щодо постановлених ним засадових рішень. Читач знайде у ньому ключові принципи, напрацьовані у вказаному напрямі, а також відповідні прецеденти», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ЄСПЛ виніс рішення щодо побачення ув’язнених з родичами.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області