Ми будуємо професійний державний орган, який забезпечить безпеку та незалежність судів, — Голова Служби судової охорони

19:31, 4 ноября 2019
4 листопада у Києві відбувся круглий стіл з питань розвитку Служби судової охорони.
Ми будуємо професійний державний орган, який забезпечить безпеку та незалежність судів, — Голова Служби судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 4 листопада, у рамках візиту в Україну канадської делегації Проекту підтримки судової реформи в Києві відбувся круглий стіл з питань розвитку Служби судової охорони.

Відкриваючи захід, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар привітав канадських фахівців і подякував їм за ту допомогу, яку уряд та державні структури Канади надають нашій державі в питаннях проведення судової реформи, і особливо — у створенні та становленні Служби судової охорони.

— Діяльності Служби судових шерифів Канади вже майже 150 років. Українська Служба судової охорони народилася лише п’ять місяців тому. Досвід канадських фахівців, у яких вже сталі традиції організації судової охорони, для нас дуже важливий, — підкреслив Валерій Бондар.

Він зазначив, що за ці п’ять місяців керівництвом Служби судової охорони було проведено колосальну роботу зі становлення та розвитку Служби. Зокрема, замість запланованих на цей рік двох областей територіальні управління Служби розгорнуто в шістнадцяти регіонах України. Активно триває процес конкурсного відбору майбутніх співробітників, вирішуються питання матеріально-технічного забезпечення Служби.

— До кінця цього року ми плануємо провести 27 конкурсів й очікуємо, що лави нашої Служби поповнять майже дві тисячі співробітників. Це дозволить Службі судової охорони поступово брати під свою охорону об’єкти судової влади України та вивільняти від виконання не властивих їм функцій підрозділи Національної поліції та Національної гвардії України, — повідомив Валерій Бондар.

Також Голова Служби детально поінформував іноземних гостей про етапи розвитку Служби судової охорони та ознайомив їх із дорожньою картою Стратегії розвитку служби на період до 2022 року.

— Ми будуємо й розвиваємо професійний державний орган, який забезпечить безпеку та незалежність судів, — наголосив Валерій Бондар. 

Голова канадської делегації, старша менеджерка Управління міжнародних програм Офісу уповноваженого з федеральних судових справ Канади пані Наталія Городецька зазначила, що реформа судової системи — складний процес у будь-якій країні світу.

— Питання створення незалежного органу судової охорони — це не данина моді, а об’єктивна реальність. Тільки незалежна охорона здатна забезпечити безпеку судді та всіх учасників судового процесу. Відчуття безпеки, відсутність будь-якого впливу дозволяє судді приймати виважені рішення, — зауважила пані Наталія Городецька.

Натомість генеральний директор Служби охорони Федеральної Служби судового адміністрування Канади Лучіано Бентенуто акцентував увагу на важливості взаємодії служби судової охорони з органами національної поліції країни та іншими силовими структурами в питаннях забезпечення безпеки роботи судів.

А керівник Служби шерифів провінції Британська Колумбія Пол Коррадо ознайомив українську сторону з особливостями діяльності своєї служби, яка має понад шестидесятирічний досвід роботи.     

5 листопада в рамках візиту в Україну канадські фахівці ознайомляться з досвідом організації охорони одного із судів міста Києва. Візит канадської делегації Проекту підтримки судової реформи в Україні триватиме до 10 листопада.   

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде