Рада розглядає закони щодо органів суддівського врядування: онлайн-трансляція

17:00, 4 октября 2019
Верховна Рада проводить засідання, на якому розглядатиме низку законопроектів.
Рада розглядає закони щодо органів суддівського врядування: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 4 жовтня, Верховна Рада України проводить пленарне засідання. На порядку денному — розгляд важливих законопроектів. Про це передає офіційний сайт парламенту.

Сьогодні Рада розглядатиме наступні проекти законів та постанов:

  • 1009 — проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства (повторне друге читання).
  • 1008 — проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (друге читання).
  • 1035-2 — проект закону про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України (друге читання із скороченням строку підготовки).
  • 1036-1 — проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів (друге читання із скороченням строку підготовки).
  • 1044-1 — проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом (друге читання із скороченням строку підготовки).
  •  1049 — проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (друге читання із скороченням строку підготовки).
  •  1051 — проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (друге читання із скороченням строку підготовки).
  •  1031 — проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів (друге читання із скороченням строку підготовки).
  • 0906 — проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби) (друге читання).
  •  1209 1209-1 — проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.
  • 1210 1210-1 — проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.

18:15 Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання Верховної Ради.


18:07 Законопроект №1051 у другому читанні і в цілому підтримали 274 народних депутати.


18:04 Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1051) розглядається у другому читанні.


18:02 "За" проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в цілому проголосували 255 народних депутатів. 


18:00 Верховна Рада розглядає проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№1049).

Законопроект пропонyє запровадження єдиного рахунку для сплати усіх податків та зборів.

"За" проект закону в цілому проголосували 256 народних депутатів.


17:50 Верховна Рада 236 голосами ухвалила постанову «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України» (№2186).


17:20 За словами Олексія Гончарука, важливу роль відіграє точність надання і використанні ресурсів, що виділяються для соціального захисту населення. «Ми маємо вже в цьому році провести так званий «електронний перепис населення» - об’єднати всі бази даних, щоб побачити, скільки справді у нас населення, яке воно, що це за люди, яку допомогу вони отримують. Щоб більше грошей отримував той, кому це насправді потрібно», - сказав прем’єр-міністр.

Усі складові потребують забезпечення ресурсами, і «ми маємо працювати, щоб протягом наступних п’яти років економічне зростання надало необхідний для цього ресурс», - сказав прем’єр-міністр.

«Ми ставимо собі за мету за наступні п’ять років добитися 40% економічного зростання. Це реалістично. Для цього в наступному році треба зрости на п’ять і кожний наступний рік – на сім відсотків», - поінформував прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що ідеологічною платформою економічного розвитку є «безумовна економічна свобода». І, в першу чергу, з словами керівника Уряду, бізнес може розвиватися лише в умовах фінансової прогнозованості. Для цього запроваджується трирічне планування.

Також у фінансовій сфері пропонується менше позичати, здешевлювати обслуговування державного боргу і загалом зменшувати борг держави.

Планується створення справедливої і стимулюючої системи оподаткування, запровадження оцифровування всіх процесів.

Завершуючи свій виступ, О.Гончарук сказав: «Ця Програма – робочий документ, за яким будемо вимірювати нашу спільну ефективність». «Я переконаний, що наша спільна діяльність принесе Україні щастя і ми створимо сильну державу для вільного суспільства, яке зробить українця щасливим», - підкреслив прем’єр-міністр.

В обговоренні Програми Кабінету Міністрів виступили представники депутатських фракцій і груп.

Представники комітетів Верховної Ради інформують про підсумки розгляду пропонованої Програми в Комітетах.


16:23 Головуючий оголосив до розгляду Програму діяльності Кабінету Міністрів України, внесеної на розгляд Верховної Ради 29 вересня.

Дмитро Разумков надав слово для доповіді прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку.

Олексій Гончарук подякував депутатам за місяць співпраці. «Ви ухвалюєте законопроекти, а ми – втілюємо їх в життя», — сказав він і нагадав зміни, вже внесені в законодавство Верховною Радою дев'ятого скликання.

Водночас, прем’єр-міністр назвав ненормальним так званий «турборежим».

«На майбутнє ми маємо побудувати роботу системно, для того, щоб показати приклад, як український Уряд і український парламент можуть бути передбачуваними, в тому числі і для суспільства, і бізнесу», - сказав очільник Кабінету Міністрів. Основою цієї роботи він запропонував зробити Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Олексій Гончарук поінформував, що Програма містить 87 цілей, які розбиті на три розділи.


16:16 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання парламенту.

Для участі у пленарному засіданні зареєструвались 369 народних депутатів.


14.20 Закриваючи ранкове засідання, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що вечірнє пленарне засідання розпочнеться з розгляду Програми дій уряду.


14.16 Проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» у другому читанні і в цілому підтримали 330 народних депутатів.


14.10 У зв’язку з ухваленням правки №191, народні депутати відхилили правки №203, 266, 274, підтримані Комітетом, та підтримали правки № 204, 205, 213.


13:53 Спікер парламенту Дмитро Разумков, не оголошуючи перерву в засіданні, попросив зібратися голів фракцій, груп і представників комітетів для обговорення правки №191, якою пропонується скасувати можливість оскаржити повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Після завершення консультацій народні депутати врахували правку №191 з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням законопроекту. Головуючий продовжив засідання на 15 хвилин для завершення розгляду законопроекту.


13:40 Також у сесійній залі підтримані правки №168, 169, 170, 171 і 172, що стосуються статті 294 КПК. Враховані правки №186, 187, 188 і 189, що стосуються статті 295-1 КПК про порядок продовження строків провадження.


13:27 Рада врахувала правки №105, 106, 107, 111, якими відміняються зміни, пропоновані законопроектом до статті 219 Кримінального процесуального кодексу. Таким чином, стаття, яка встановлює конкретні строки між моментом внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та моментом повідомлення особі про підозру, залишилася у чинній редакції.


13.01 Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, представляючи законопроект, повідомив, що документ фактично скасовує так звані правки Лозового. Загалом було запропоновано 279 правок, з них 52 враховані, одна відкликана.


 12.50 Після перерви Верховна Рада перейшла до розгляду проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» (№1009). Законопроект повторно розглядається у другому читанні.


 11.36 У пленарному засіданні оголошено перерву до 12.30.


 13.34 Новопризначені члени ЦВК склали присягу перед Верховною Радою України. Не склав присягу відсутній на засіданні Юрій Буглак.

Дмитро Разумков привітав членів ЦВК з призначенням і висловив впевненість у плідній співпраці цього органу з Верховною Радою.


11.30  Відбулося голосування щодо кандидатур:

Проект Постанови «Про призначення Боярчук О.Б. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2211) підтримали 355 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Буглака Ю.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2212) підтримали 345 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Гатаулліної О.А. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2213) підтримали 360 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Гевка А.Є. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2214) підтримали 353 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Глущенко В.А. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2215) підтримали 359 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Греня В.В. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2216) підтримали 361 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Діденка О.М. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2217) підтримали 367 народних депутатів;

Проект Постанови про призначення Дубовика С.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії (№2218) підтримали 334 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Євстігнєєва А.С. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2219) підтримали 370 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Єфремової І.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2220)  підтримали 373 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Кармази О.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2221) підтримали 375 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Любченка П.М. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2222) підтримали 370 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Мірошниченка Ю.Р. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2223) підтримали 310 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Перепелюка В.Г. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2224) підтримали 366 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Плукаря В.В. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2225) підтримали 368 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Постівого С.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2226) підтримали 370 народних депутатів;

Проект Постанови «Про призначення Фрицького Ю.О. на посаду члена Центральної виборчої комісії» (№2227) підтримали 370 народних депутатів.


 11.13 У сесійній залі виступили представники фракцій і груп. В рамках обговорення питання про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії України, виступили народні депутати.


 10.52 Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко зауважила, що перед вступом на посаду новообрані кандидати у члени ЦВК мають скласти присягу у сесійній залі Верховної Ради. Комітет рекомендує призначити пропонованих кандидатів і привести до присяги одразу після обрання.


10.40 Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови «Про призначення на посади членів Центральної виборчої комісії України». Він повідомив, що за поданням Президента України мають бути обрані 17 членів ЦВК.


10.17 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 374 народних депутати


 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада схвалила за основу проект закону про фінансову реструктуризацію.

Крім того, ми писали, що Рада ухвалила за основу законопроект про створення Бюро фінансових розслідувань

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду