Мінцифри планує забезпечити усі населені пункти високошвидкісним інтернетом за 5 років

12:42, 25 ноября 2019
Для цього потрібна якісна інформація про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні.
Мінцифри планує забезпечити усі населені пункти високошвидкісним інтернетом за 5 років
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України у найближчі п’ять років прагне забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього потрібна якісна інформація про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні. Про це повідомляє відомство у Facebook.

«Наше завдання — виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету. Для цього ми використовуємо усі наявні джерела — дані офіційної статистики, інформацію регулятора, профільних асоціацій, технічні дані.

Відсьогодні ми запускаємо сайт broadband.gov.ua, який дозволить мешканцям України доєднатися до цієї справи. Сайт є прототипом майбутньої мапи інтернету України. Це наш перший крок, надалі broadband.gov.ua буде постійно розвиватись та наповнюватись новою інформацією.

На сайті broadband.gov.ua кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює. Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані.

Окрім того, Мінцифри зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. І наразі, за допомогою сайту broadband.gov.ua, ми прагнемо цю інформацію перевірити. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету, можуть залишити на сайті свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах. Наше завдання — провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі. Мінцифри й надалі збиратиме офіційну статистику щодо підключення соціальних об’єктів до інтернету. На черзі — лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо. І цю інформацію ми також плануємо перевірити, як і дані щодо підключення у школах.

Таким чином, Мінцифри отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі приймати зважені рішення. Користувачі інтернету — покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, у свою чергу, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що українці зможуть пересуватися країною,  маючи лише цифровий паспорт в додатку «Дія».

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області