Обговорили виклики перед системою держслужби в умовах воєнного стану

09:13, 23 июня 2022
Під час круглого столу також обговорили новітню модель професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.
Обговорили виклики перед системою держслужби в умовах воєнного стану
Джерело фото: НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Виклики перед системою державної служби України в умовах воєнного стану і новітня модель професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування стали предметом обговорення рамках міжнародного круглого столу до Дня державної служби, передає пресслужба НАДС.

За словами голови НАДС Наталії Алюшиної, як у владі, так і суспільстві наразі є чітке розуміння того, що система державної служби потребує змін. Нині працює низка робочих груп з відновлення країни, одна з яких власне зосередилася на реформі державного управління. Серед ключових напрямів, які активно обговорюються – побудова дієвої системи органів виконавчої влади, реформа системи оплати праці, професійне навчання, перехід на HRMIS, розвиток управління персоналом та адаптація державної служби до стандартів Європейського Союзу. Адже, відповідно до принципів європейського врядування, державна служба має бути професійною, доброчесною, політично нейтральною, базуватися на заслугах, а також бути орієнтованою на громадян.

«В рамках засідання відбулося три дискусійні панелі, присвячені питанням професійного розвитку та підвищення кваліфікації державних службовців. Окремо також розглянули кращі практики застосування кейс-методу в реалізації міжнародних освітніх програм професійного розвитку публічних службовців.

Додамо, що захід організовано НАДС, Школою соціальних наук Університету Седерторна (Швеція), Українською школою урядування та Центром оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби. В числі учасників - провідні міжнародні і українські науковці, експерти, практики у сфери публічного управління, урядовці», — зазначили у НАДС.

Раніше ми писали, що нарахування заробітної плати і надання відпусток на державній службі буде автоматизовано, — НАДС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва