У підкомітеті з питань правосуддя обговорили законопроект щодо забезпечення суддів

12:50, 1 февраля 2022
Загалом під час засідання було розглянуто шість законопроектів.
У підкомітеті з питань правосуддя обговорили законопроект щодо забезпечення суддів
Джерело фото: rsu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Ради суддів України Богдан Моніч взяв участь у розширеному засіданні підкомітету з питань правосуддя Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. До участі також були запрошені представники Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, ДСА України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Мін'юсту, Міністерства фінансів України, народні депутати - всі ті, хто працює над вдосконаленням системи правосуддя в Україні, передає офіційний сайт РСУ.

«Засідання проводиться з метою обговорення законопроєктів, які спрямовані на розв'язання проблемних питань судочинства в Україні та внесення їх до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України, яка розпочнеться вже першого лютого», - зазначив голова підкомітету, народний депутат України Павло Павліш.

Відтак, під час засідання було розглянуто шість законопроєктів, які пропонувалися до розгляду на сьомій сесії Верховної Ради України, зокрема: проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо деяких питань забезпечення суддів, реєстраційний номер 5882, авторства народної депутатки Галини Третьякової.

Проект Закону про внесення змін до Розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» з метою забезпечення правосуддя та усунення загрози припинення роботи апеляційних судів, реєстраційний номер 6049 та проект Закону про внесення змін до статті 133 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання конфлікту інтересів, реєстраційний № 6180, авторства народного депутата Дениса Маслова.

Ще два законопроекти № 6377 та 6377-1, авторами яких є народні депутати Роман Бабій та Ігор Фріс відповідно, мають на меті впорядкувати механізм підпису електронного варіанту рішення суду та направлення його у ЄДРСР.

А проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання питання оплати праці працівників судів, реєстраційний номер 6377, автор народний депутат Сергій Демченко та інші, взагалі має змінити систему оплати праці працівників апарату судів і є чи не найбільш очікуваним для цієї категорії державних службовців.

«Кожен із законопроектів має на меті зняти проблемні питання і навіть різночитання Законів України, якими регламентується діяльність судової влади в Україні, що, своєю чергою, дозволить впорядкувати цілий ряд процесів, які безпосередньо чи опосередковано стосуються здійснення і забезпечення судочинства», - підсумував засідання голова Ради суддів України.

Він також висловив сподівання, що внесення законопроектів до порядку денного сесії, активізує їхнє обговорення та доопрацювання як народними депутатами, так і представниками суддівського самоврядування і врядування.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП не підтримує законопроект, яким змінюються підходи до оплати праці суддів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси