Кабмін виділить кошти на дистанційне навчання

13:25, 15 октября 2020
У зв’язку з епідемією навчальним закладам рекомендовано перейти на дистанційне навчання.
Кабмін виділить кошти на дистанційне навчання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо спрямування коштів із Державного бюджету 2020 року на забезпечення якісного дистанційного навчання для закладів загальної середньої освіти. Така необхідність виникла у зв’язку з поширенням коронавірусу та переходом значної частини закладів освіти на навчання у дистанційній формі. Повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України (МОН).

Про це йдеться у проекті змін до Порядку використання коштів, передбачених у бюджеті для реалізації загальнодержавних заходів у сфері освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2020 р. № 131.

«Метою ухвалення документа є забезпечення якісного освітнього процесу в дистанційній формі під час карантину. Робота включатиме підготовку, проведення експертизи, придбання, супроводження та розміщення в інформаційно-телекомунікаційних системах дистанційних курсів не лише з математики, а й з інших предметів для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників», –повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, якого цитує пресслужба МОН.

Згідно з документом фінансування буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» за бюджетною програмою КПКВК 2201260 «Загальнодержавні заходи у сфері освіти».

При цьому в проекті постанови КМУ вказано, що розпорядник бюджетних коштів може здійснювати попередню оплату в розмірі 25% вартості товарів, робіт і послуг. Реалізація заходів не потребує додаткового фінансування з державного бюджету.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, що Кабмін змінив нарахування стипендій обдарованим студентам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки