У Раді повідомили про підвищення зарплат освітянам з наступного року

17:59, 23 ноября 2021
Перший заступник голови парламенту повідомив деталі стосовно дати зростання заробітних плат педагогів.
У Раді повідомили про підвищення зарплат освітянам  з наступного року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У наступному році вчителям буде підвищено заробітну плату. Про це зазначив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв’ю виданню «Фокус». До середини листопада Олександр Корнієнко обіймав посаду голови партії «Слуга народу», однак після обрання 19 жовтня на посаду першого заступника голови парламенту склав повноваження. Відповідаючи на питання стосовно успіхів у діяльності партії влади, він, зокрема, вказав на важливості підвищення зарплат вчителям.

«Три успіхи: зняття депутатської недоторканності, корупційні реформи, включаючи відповідальність за незаконне збагачення, відкриття ринку землі. Три ще у процесі — пенсійна реформа, економічний паспорт, підвищення соцстандартів, особливо працівників бюджетної сфери: зарплатня вчителям і лікарям. Вчителям підвищення планується наступного року, лікарям цього року закладено», – сказав Корнієнко.

До нього комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував збільшити видатки на освіту у бюджеті на наступний рік на 30 млрд грн, це має дозволити підвищити зарплати освітянам. Про що зазначив голова відповідного комітету Сергій Бабак.

Зокрема, Бабак зазначив, що у цьому році зарплати освітян зросли на третину, однак комітет рекомендував ще виділити кошти на освітню та наукову сферу.

«Комітет на своєму засіданні, розглядаючи проект бюджету, рекомендував його збільшити в освітній і науковій частині на 30 млрд, що буде враховувати  і підвищення заробітних плат, і збільшення витрат на субвенції: зокрема, на повернення субвенцій по боротьбі з коронавірусом вартістю 1 млрд, додаткові на ремонти шкіл, вдосконалення інфраструктури, освітнього простору», - сказав депутат.

Нагадаємо, згідно з проектом бюджету у сфері освіти на функціонування роботи апарату Міністерства освіти і науки України (МОН) чиновники пропонують виділити 57,6 млрд грн. На виплату стипендій студентам, курсантам, аспірантам та докторантам – 5,1 млрд. 

На потреби Київського національного університету імені Тараса Шевченка пропонують виділити 2,4 млрд грн. На реалізацію проекту президентського університету –  100 млн грн.

Підтримку пріоритетних напрямів наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок у ЗВО чиновники оцінили у 105 млн. Забезпечення діяльності Національного фонду досліджень, грантова підтримка наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок – 833 млн.

Майже 331 млн отримає на функціонування антарктична станція «Академік Вернадський».

На проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) виділять понад 500 млн грн.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення «Нової української школи» - 1,4 млрд грн. На оновлення їдалень у школах хочуть виділити 1,5 млрд грн.

На роботу Національної комісії зі стандартів державної мови пропонують виділити 49 млн грн.

Загалом бюджет МОН (загальнодержавні видатки та кредитування) складає понад 114 млрд грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки