Малюська пояснив різницю між законом про олігархів та планом заходів щодо деолігархізації

18:28, 2 декабря 2021
Міністр юстиції розповів про протидію олігархам в Україні у двох напрямках.
Малюська пояснив різницю між законом про олігархів та планом заходів щодо деолігархізації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Міжнародному форумі «Клептократія та незаконні фінансові потоки» Міністр юстиції Денис Малюська розповів про деолігархізацію в Україні у двох напрямках, а також наголосив на інноваціях закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».  

За його словами, влада у питанні деолігархізації діє у таких напрямках:

- «інноваційний інструмент – закон про олігархів, який був прийнятий парламентом, набрав чинності і буде введений у дію 7-го травня»;

- «План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)». Там передбачено 20 різних заходів. Вони «спрямовані на те, щоб припинити зловживання олігархами своєю надмірною владою і заробляння грошей на платниках податків».

Малюська також пояснив і різницю між цими двома напрямками.

«Напрямок закону про олігархів набагато швидший, тому що ми побачимо перші результати у травні, коли перші олігархи будуть включені в реєстр олігархів.

Більше того, ми зараз вже бачимо результат, тому що окремі олігархи вже починають якимось чином пробувати зробити вигляд, що вони добровільно позбавляються монопольного становища чи позбавляються медіа. Закон про олігархів. – це те, що стосується безпосередньо олігархів», - пояснив міністр.

Він додав, що пункти плану заходів стосуються інфраструктури, яку розбудували олігархи. Інфраструктуру впливу на політику, медіа та економіку.

Можна узагальнити, що закон про олігархів – це те, що принесе результат у короткостроковому періоді. Решту пунктів плану заходів – це те, що принесе результат у довгостроковому періоді.

Нагадаємо, що на цьому ж форумі Ірина Венедиктова заявила: «У 2021 році громадяни стали більше довіряти прокуратурі, ніж раніше».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області