Комітет схвалив пропозиції Президента до Закону «Про адміністративну процедуру», який Зеленський забракував

13:10, 14 декабря 2021
Повернутий Зеленським Закон «Про адміністративну процедуру» Рада розгляне повторно: що виведуть з-під його сфери.
Комітет схвалив пропозиції Президента до Закону «Про адміністративну процедуру», який Зеленський забракував
Джерело фото: zn.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування зібрався зранку, щоб розглянути можливість винесення Закону «Про адміністративну процедуру» на розгляд Верховної Ради з пропозиціями Президента.

Пропозиції Президента були враховані і Закон направлять на повторне голосування.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський повернув у парламент ухвалений 16.11.2021 року Закон «Про адміністративну процедуру». Повернув без підпису, проте з власними Пропозиціями, в яких зазначено, що цей Закон не може бути підписаний з певних підстав. Тобто, наклав на нього вето.

Президент зазначив, що «поза увагою закону залишено окремі сфери діяльності держави, через особливу природу та характер яких дотримання визначених Законом процедур може унеможливити або ускладнити оперативне прийняття нагальних рішень, реалізацію національних інтересів, а відтак порядок прийняття рішень у таких сферах вимагає відмінного від визначеного законом порядку прийняття рішень».

Президент вважає, що Закон, в тій редакції, в якій його було ухвалено, буде заважати оперативно приймати рішення щодо застосування законодавства про національну безпеку і оборону, громадянство та надання притулку в Україні.

Інша пропозиція президента полягає в тому, щоб усунути колізію між введенням вказаного Закону у дію та дорученням Кабінету Міністрів України подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність із названим законом.

Депутати домовилися, що Закон набере чинності не через 12 місяців, які планувалося, а через 18. Це пов’язано з тим, що Кабмін може не встигнути розробити всі нормативні акти, які необхідні, щоб закон набрав чинності.

Закон не буде поширюватися на застосування законодавства про національну безпеку та оборону, громадянство, надання притулку в Україні, нагородження державними нагородами та здійснення помилування.

Крім того, держслужбовців та нардепів зобов’яжуть повідомляти НАЗК про всі свої віртуальні активи без виключення.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду