Скільки отримуватимуть службовці в органах місцевого самоврядування: законопроект Кабміну

12:15, 6 января 2022
Кабмін вніс до парламенту законопроект, який регулює оплату праці в органах місцевого самоврядування.
Скільки отримуватимуть службовці в органах місцевого самоврядування: законопроект Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Формування окладів для службовців місцевого самоврядування «ІІІ» категорії становитиме у розмірі від 2 до 8 прожиткових мінімумів, у «ІІ» категорії - на 30% більшої, а у «І» - у 2-5 разів більшої за «ІІІ». Про це йдеться у законопроекті «Про службу в органах місцевого самоврядування», який вніс до парламенту Кабінет Міністрів України.

Законопроектом передбачено, що основна заробітна плата складається з посадового окладу; надбавки за вислугу років, надбавки за ранг службовця місцевого самоврядування, премії та компенсації за додаткове навантаження; допомоги до  щорічної  основної відпустки, допомоги для вирішення соціально-побутових питань та інших заохочувальних і компенсаційних виплат.

При цьому розмір мінімального посадового окладу для категорії «ІІІ»  не може бути меншим двох та більшим восьми прожиткових мінімумів. У службовців категорії «ІІ» оклад має бути на 30% більшим, ніж у категорії «ІІІ». У свою чергу у категорії «І» оклад має бути у 2 рази більшим за «ІІІ», але не більше ніж у 5 разів.

Надбавка за вислугу років встановлюється на рівні 3% посадового окладу за кожний рік стажу, але не більше 50% посадового окладу.

Розмір місячної премії не може перевищувати 30% посадового окладу.

Розмір квартальної – не більше 90% посадового окладу.

Раніше голова НАДС Наталія Алюшина повідомила деталі реформування оплати праці державних службовців.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що парламенту пропонують змінити умови навчання лікарів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді