У «Слузі народу» пропонують Раді посилити відповідальність за підпал лісів під час воєнного стану

09:40, 29 марта 2022
В разі схвалення ініціативи «паліям» загрожує до 10 років позбавлення волі.
У «Слузі народу» пропонують Раді посилити відповідальність за підпал лісів під час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7212 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини в умовах воєнного або надзвичайного стану, яким пропонується на час надзвичайного та воєнного стану, а також особливого періоду посилити відповідальність за підпал лісів.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 245 Кримінального кодексу Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу та встановити, що знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом вчинене під час особливого періоду, надзвичайного або воєнного станів караються позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

Чинна норма статті 245 Кримінального кодексу передбачає, що за пожежі у лісі, зі доведення провини загрожує до 5 років позбавлення волі. В разі ухвалення ініціативи, максимальний термін покарання у вигляді позбавлення волі зросте вдвічі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада на початку березня посилила кримінальну відповідальність за мародерство. Тепер, в разі доведення провини, підозрюваному загрожує щонайменше 5 років в’язниці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде