Посадовця «УЗ» підозрюють у розкраданні майже 750 тисяч гривень

14:35, 2 июня 2021
Гроші були виділені на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі станції «Київ-Пасажирський».
Посадовця «УЗ» підозрюють у розкраданні майже 750 тисяч гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру службовцю відокремленого підрозділу АТ «Укрзалізниця» у привласненні 750 тисяч гривень державних коштів. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що посадовець одного зі структурних підрозділів Південно-Західної залізниці АТ «Укрзалізниця», з метою заволодіння державними коштами, склав відповідні документи щодо виконання будівельних робіт у приміському вокзалі ст. «Київ-Пасажирський» із  товариством з ознаками фіктивності. Ці документи стали підставою для перерахування відокремленим підрозділом АТ «Укрзалізниця» 750 тис. грн  на рахунок фіктивного товариства. Окрім того, фігурант достовірно знав, що  ремонт у зонах очікування для пасажирів ця фірма не буде виконуватиме.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження співробітників Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції  повідомили про підозру  службовій особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.  За незаконні оборудки зловмиснику загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Працівниками поліції проводяться заходи, спрямовані на документування злочинної діяльності всіх фігурантів.

Також «Судово-юридична газета» писала, що прокурор місцевої прокуратури Київщини постане перед судом за хабар.

Додамо, що затримано двох осіб, які вимагали 220 тисяч доларів за призначення на керівну посаду до Нацполіції Київській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду