У МВС розробили алгоритм роботи з виявлення та конфіскації активів, що належать громадянам РФ

13:29, 29 июня 2022
Пошук, виявлення та вилучення явних і прихованих активів було визначено як один з пріоритетів, врахованих Міністром внутрішніх справ при прийнятті рішення про створення Офісу.
У МВС розробили алгоритм роботи з виявлення та конфіскації активів, що належать громадянам РФ
Джерело фото: Олег Супрун/МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Обмін думками, інформацією та пропозиціями подальшої співпраці відбувся у рамках робочої зустрічі створеного на базі МВС міжвідомчого Офісу з питань виявлення активів РФ та її резидентів. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Пошук, виявлення та вилучення явних  і прихованих активів було визначено як один з пріоритетів, врахованих Міністром внутрішніх справ при прийнятті рішення про створення Офісу.

Керівник Офісу – радник Міністра Бодров Єгор обгрунтував необхідність участі кожного представника в складі Офісу: «До складу Офісу входять представники різних служб, підрозділів, зокрема прикордонники, міграція, юстиція, фінмоніторинг, нацпол, судді і ми завжди відкриті для залучення спеціалістів та експертів у необхідних галузях. Адже для ефективності роботи важливо налагодити системний обмін інформацією та досвідом між різними структурами, оскільки виявити приховані активи резидентів чи громадян іншої держави складно, а ще складніше довести зв’язок цих активів із відповідними особами. Лише спільними зусиллями можливо досягти позитивного результату».

Джерело фото: Олег Супрун/МВС

Як зазначила заступник керівника Офісу Народний депутат України Галина Янченко, яка є автором законопроєкту щодо введення санкцій стосовно громадян РФ, оптимізація роботи в даному напрямку потрібна, оскільки допоможе не тільки  встановити зв’язок з російськими  бенефіціарами, а й зібрати доказову базу для подальшого арешту та конфіскації прихованих активів.

«Для роботи у даному напрямку важливі усі механізми та дії. Наприклад, у травні нами був створений спеціальний чат-бот (@RuAssetsBot), куди будь-хто може надіслати інформацію щодо активів підсанкційних росіян. Завдяки отриманій звідти інформації нам вдалося виявити у Житомирській області юридичну особу, власником якої є білоруське комунальне підприємство», - розповіла народний депутат України Галина Янченко.

Офісом було рекомендовано ряд заходів, направлених на посилення ефективності залучених відомств у визначеному напрямку, проведення яких повинно бути на системній основі до повної Перемоги у війні та відшкодуванні завданих збитків.

Джерело фото: Олег Супрун/МВС

Також ми розповідали, що в Україні арештовано майно російських холдингових компаній на 4,5 млрд грн — СБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді