Закон про заборону називати вулиці, порти та інші географічні об’єкти на честь діячів з РФ офіційно опубліковано

11:25, 28 квітня 2023
В офіційних виданнях опубліковано закон про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії, яким забороняється називати вулиці, залізничні станції на честь діячів РФ.
Закон про заборону називати вулиці, порти та інші географічні об’єкти на честь діячів з РФ офіційно опубліковано
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Закон про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України опубліковано.

Законом забороняється надавати географічним об’єктам назви, що символізують, звеличують росію або її пам’ятні місця, дати, події, діячів, які здійснювали агресію проти України (чи іншої країни), а також тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням за критику тоталітарного радянського та російського режимів, у тому числі українців на тимчасово окупованих територіях.

Таким чином, на виконання закону мають бути перейменовані вулиці, залізничні станці, порти та інші географічні об’єкти, які названі на честь осіб що символізують, звеличують росію або її пам’ятні місця, дати, події, діячів, які здійснювали агресію проти України (чи іншої країни), а також тоталітарну політику та практику, пов’язану з переслідуванням за критику тоталітарного радянського та російського режимів, у тому числі українців на тимчасово окупованих територіях.

Згідно до перехідних положень закон набуде чинності 27 липня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт, який передбачає законодавче закріплення процедури перейменування населених пунктів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду