Антимонопольний комітет відкрив справу щодо Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн через інформацію про використання IQOS

09:46, 4 січня 2023
Як зауважують у АМКУ, справу розпочато за заявою споживача, який повідомив, що впродовж 2018-2021 років вживав тютюнові вироби для електричного нагрівання HEETS системи IQOS та «помилково вважав, що ці продукти є більш безпечними для його здоров’я, ніж звичайні сигарети».
Антимонопольний комітет відкрив справу щодо Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн через інформацію про використання IQOS
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Антимонопольний комітет України повідомляє, що розпочав справу щодо товариства з обмеженою відповідальністю «Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн».

«Комітет 30 грудня 2022 року розпочав справу за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юш" порушення, передбаченого статтею 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції". Мова йде про поширення компанією в Україні непідтвердженої інформації про менший, порівняно з сигаретами, ризик для здоров’я використання системи IQOS», - йдеться у повідомленні.

Як зауважують у АМКУ, справу розпочато за заявою споживача, який повідомив Комітет, що впродовж 2018-2021 років вживав тютюнові вироби для електричного нагрівання HEETS системи IQOS (виробництва компанії Philip Morris International, далі – РМІ) та «помилково вважав, що ці продукти є більш безпечними для його здоров’я, ніж звичайні сигарети». Водночас у заяві споживач повідомив, що він «не знайшов належних підтверджень правдивості цієї інформації компанії РМІ».

За наявною в Міністерстві охорони здоров’я України інформацією, міжнародні дослідження свідчать, що будь-яка система нагрівання тютюну є небезпечною та не зменшує ризики від куріння, зазначають у Комітеті.

«ТОВ "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн" не надало Комітету підтвердних документів, що правдивості, точності та повноти тверджень, які компанія поширює в Україні про те, що:

- "повний перехід на IQOS становить менший ризик для вашого здоров'я, ніж продовження куріння"

- "IQOS виділяє на 95% менше шкідливих хімічних речовин порівняно з сигаретами" є правдивим,

Відтак дії компанії, у вигляді поширення вищезазначених тверджень без належного підтвердження цих відомостей, містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" - поширення інформації, що вводить в оману», - наголосили у АМКУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду