Скільки складає середня вартість квадратного метру в новобудовах Києва

15:42, 11 березня 2023
Як змінився ринок нерухомості за рік.
Скільки складає середня вартість квадратного метру в новобудовах Києва
Зображення від ArthurHidden на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За рік війни проти України ринки нерухомості більшості великих міст продовжували розвиватися. На понад 70% будівельних майданчиків Києва, Львова продовжуються роботи, сказано у дослідженні.

За даними M4U Estate, на початку лютого 2023 року середня вартість квадратного метру в новобудовах Києва склала 61 234 грн. Це на 36,1% більше, ніж було до початку вторгнення росії в Україну. Найбільш активно ціни зростали влітку: з червня по вересень середня вартість квадратного метра збільшилася на 26,7%. Натомість, у лютому 2023 – знизилася на 1,2% по відношенню до січня.

Згідно дослідження, кількість активних будівництв сьогодні складає 83,7% від показника початку лютого 2022 року – 185 з 221 ЖК. Ця цифра залишається більш-менш стабільною протягом останніх місяців.

«Найбільше здорожчання квадратного метру спостерігаємо в сегментах еліт (+46,1%) та економ (+44,3%). Зростання цін в популярних серед покупців класах комфорт і бізнес склало 35,5% та 34,4% відповідно. На початок лютого 2023 року більшість пропозицій нерухомості зосереджено в ціновому діапазоні 34 000 – 54 000 грн, серед них переважають обʼєкти класу комфорт.

Традиційно найбільша кількість новобудов, що активно будуються й продаються, як і пропозицій квартир – в Голосіївському районі Києва. Понад половину з них (16 з 29 ЖК) складають об’єкти комфорт класу. Другий за обсягами будівництва – Печерський район, де 15 з 26 ЖК позиціонуються в бізнес-класі, інші – в еліт. В Шевченківському районі Києва будується 24 ЖК, більшість яких належать до бізнес-класу. Найменше нових будинків зводять в Оболонському (11 ЖК)  та Деснянському (10 ЖК)  районах. При цьому, пропозиція нових квартир в Деснянському районі вдвічі перевищує пропозицію в Оболонському, переважають помешкання в ЖК економкласу», - сказано у дослідженні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська