Комітет рекомендує прийняти постанову про заходи соціального захисту населення у зв’язку з підвищенням тарифів

12:00, 28 января 2021
Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розглянув проект постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв’язку з підвищенням тарифів.
Комітет рекомендує прийняти постанову про заходи соціального захисту населення у зв’язку з підвищенням тарифів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Постанову про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв’язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги. Про це інформує пресслужба парламенту.

На засіданні 27 січня Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розглянув проект Постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв’язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги №4650.

Проектом передбачається вжиття уповноваженими органами державної влади невідкладних заходів у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг, спрямованих на захист прав та інтересів громадян, стабілізацію ситуації на енергетичному ринку та забезпечення досягнення економічного балансу між інтересами громадян та держави.

Проектом Постанови пропонується:

1) доручити Кабінету Міністрів у місячний строк подати Верховній Раді пропозиції щодо внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» у частині збільшення видатків за бюджетною програмою «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі» (код 2501230), а також вивчити питання та подати пропозиції щодо внесення змін до законодавства з метою завершення опалювального сезону 2020-2021 рр. на основі системи надання житлово-комунальних послуг населенню, що діяла до 1 січня 2021 року;

2) рекомендувати Кабінету Міністрів України вжити невідкладних заходів щодо соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги тощо.

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому зазначений проект Постанови.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін запровадив компенсації для громадян, у яких встановлено електроопалення.

Також «Судово-юридична газета» розповідала, що штрафи чи пеня за невчасно сплачені газ та тепло за січень нараховуватися не будуть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва