Вартість машини не може бути нижчою за митну вартість – рішення уряду

13:58, 18 мая 2022
Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування сплачується залежно від вартості авто. Вартість машини не може бути нижчою за митну вартість.
Вартість машини не може бути нижчою за митну вартість – рішення уряду
Джерело фото: maanimo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів вніс зміну до порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, зазначивши, що вартість автівки не може бути нижчою за її митну вартість. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №589 від 13 травня.

Вказаним документом пункт 13 порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій викладено у такій редакції: Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій, визначених пунктом 12 цього Порядку, сплачується залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки митних органів, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, але не нижче митної вартості, зазначеної у митній декларації, у розмірі.

Пункт 12 порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій врегульовує питання сплати вказаного збору при купівлі або продажі автомобіля фізичними та юридичними особами. Таким чином при розрахунку вартість офіційно імпортованої автівки не може бути меншою за митну вартість машини. Розмір збору до пенсійного фонду становить: 3 відсотки - якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

4 відсотки - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

5 відсотків - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін обмежив перелік пунктів пропуску для розмитнення авто. Перед цим в парламенті тривала дискусія щодо скасування нульового розмитнення машин. Однак, у підсумку, пільгове розмитнення авт та оподаткування бензину залишили.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді