Раді рекомендують обмежити пільгове розмитнення авто

14:42, 29 апреля 2022
Депутатам рекомендують залишити пільги на ввезення повнопривідних джипів до 2017 року випуску.
Раді рекомендують обмежити пільгове розмитнення авто
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт №7311-д про внесення змін до податкового кодексу, яим пропонується на час війни вдвічі підвищити військовий збір та обмежити відстрочення сплати податків. Про це в Телеграм написав перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Законопроєктом пропонується скасувати звільнення від ПДВ і мита при імпорті компаніями-«спрощенцями».

Крім цього скасовуються пільги з ПДВ, акцизу та мита при ввезені  переважної більшості транспортних засобів. Разом з тим у порівнянні з гучним законопроєктом 7311 вирішили залишити пільги на ввезення повнопривідних джипів до 2017 року випуску.

Як пояснив нардеп Ярослав Железняк ці авта необхідні для потреб збройних сил.

Також, депутати відмовилися від підвищення ставки ПДВ та акцизу на бензин.

Крім цього підвищена ставка військового збору до 3% буде діяти на період воєнного стану та надзвичайного стану, а також частково розблоковується виплата боргу з відшкодування ПДВ. За бажанням відшкодування за січень 2022 року платник податків за бажанням зможе отримати в ОВДП.

 Прибирається пільга, яка на 6 місяців після завершення воєнного стану відстрочувала терміни сплати податків у разі неможливості заплатити зараз. Така пільга залишається для тих, хто знаходиться на території де тривають бойові ді.

Крім цього, на період воєнного стану дозволяється ввозити в Україну трактори, вантажівки, спецтехніку, які відповідають критерію Євро-3.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, яким пропонувалося скасувати нульовий акциз на бензин та скраплений газ та пільговий розмір ПДВ на імпорт палива.

Цим же документом повністю скасовувалося пільгове розмитнення автівок.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва