Бензин в Україні може подорожчати: в Раді зареєстрували законопроєкт

11:45, 28 апреля 2022
Депутати пропонують скасувати нульовий акциз на бензин та скраплений газ та пільговий розмір ПДВ на імпорт палива.
Бензин в Україні може подорожчати: в Раді зареєстрували законопроєкт
Джерело фото: news.infocar.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7311 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, яким пропонується скасувати нульовий акциз на бензин та скраплений газ та повернути ПДВ на імпортовані бензин та скраплений газ на рівень 20%, що може призвести до подорожчання бензину.

Законопроєктом пропонується виключити з перехідних положень Податкового кодексу пункт, яким передбачалося зниження ПДВ на імпорт бензину з 20 до 7%. Таким чином, в разі ухвалення ініціативи при імпорті палива стягуватиметься 20%.

Перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк прогнозує, що буде запропоновано встановити ПДВ на імпорт бензину та скрапленого газу у 20%, хоча і не виключає компромісів з цього питання. Він додав, що після лібералізації оподаткування на паливр «бізнес залишив собі високу маржинальність».

Як відомо у березні Верховна Рада схвалила зміни до Податкового кодексу, якими серед іншого Тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України бензинів моторних, важких дистилятів та скрапленого газу, що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД, визначеними підпунктом 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 цього Кодексу, на які згідно з пунктом 41 підрозділу 5 цього розділу встановлено ставку акцизного податку у розмірі 0,00 євро за 1000 літрів, а також нафти або нафтопродуктів сирих, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), що класифікуються за кодами УКТ ЗЕД 2709 00 10 00 та 2709 00 90 00, оподатковуються за ставкою у розмірі 7 відсотків.

Крім цього депутати планують виключити з податкового кодексу пункт, який передбачав встановлення нульового акцизу на бензин  та скраплений газ на час воєнного стану. До обнулення ставка акцизу на бензин становила понад 200 євро за тисячу літрів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у березні схвалила законопроєкт, серед іншого, тимчасово запровадила нульовий акциз на бензин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва