ВРП розглянула повідомлення суддів Дніпропетровського апеляційного адмінсуду про втручання у їхню діяльність

18:35, 21 декабря 2018
Представник позивача вимагав у колегії суддів пред’явити посвідчення судді та викликав у судові засідання поліцію.
ВРП розглянула повідомлення суддів Дніпропетровського апеляційного адмінсуду про втручання у їхню діяльність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула повідомлення суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Юлії Дурасової, Людмили Божко, Юлії Дадим про втручання у їхню діяльність щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє пресс-служба ВРП.

Судді повідомляють, що під час судових засідань у справі 29 березня 2018 року та 10 травня 2018 року представник позивача Акулов В.В. вимагав у колегії суддів пред’явити посвідчення судді та викликав у судові засідання поліцію для фіксації злочину, який, на його переконання, полягав у тому, що правосуддя здійснюється не суддями, а сторонніми особами в мантіях.

У результаті судові засідання було зірвано, розгляд інших справ – затримано. Для усунення порушень та відновлення роботи суду викликали Національну гвардію України.

«Протиправні дії Акулова В.В. та інших осіб, зокрема надумане повідомлення в поліцію про те, що Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд є не державним органом, а приватною особою, мають провокаційний характер. Такі дії мають ознаки втручання в діяльність колегії суддів щодо здійснення правосуддя, – зазначив доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич (на фото). – Крім того, зриви судових засідань у наведений спосіб створюють у пересічних громадян уявлення щодо можливості вплинути на суд та судове рішення у позапроцесуальний спосіб та безкарності подібних дій. Така ситуація в цілому негативно позначається на авторитеті правосуддя та підриває незалежність судової влади».

Прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що 8 червня 2018 року відповідні відомості було внесено до ЄРДР за статтею 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 8 червня 2018 року за фактом втручання Акулова В.В. в діяльність суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Дурасової Юлії Володимирівни, Божко Людмили Андріївни, Дадим Юлії Миколаївни під час розгляду адміністративної справи № 804/6429/17; запропонувати Генеральній прокуратурі України перевірити повідомлення Акулова В.В. про неправомірні дії суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Дурасової Юлії Володимирівни, Божко Людмили Андріївни, Дадим Юлії Миколаївни, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 6 квітня 2018 року, щодо наявності у діях заявника ознак вчинення злочину, передбаченого статтею 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольги Гончарук-Аліфанової про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Крім того, ми писали, що почався прийом документів для обрання членів ВРП з’їздом адвокатів України. Дата завершення прийому документів кандидатів — 15 січня 2019 року.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді