ВРП розглянула повідомлення судді з Вінницької області про втручання в її діяльність

18:30, 21 декабря 2018
На запит члена ВРП Генеральна прокуратура України поінформувала, що повідомлення судді скеровано для організації розгляду до прокуратури Вінницької області.
ВРП розглянула повідомлення судді з Вінницької області про втручання в її діяльність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольги Гончарук-Аліфанової про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

У повідомленні зазначено, що 18 жовтня 2018 року судді надійшло клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина С.

«О 12 годині 35 хвилин з номера телефону, відсутнього в переліку номерів телефонної книги,судді зателефонувала невідома особа, яка представилась Руденко, та повідомила, що суддя має розглянути вказане клопотання і задовольнити його, інакше завтра до судді приїдуть група учасників АТО і представники засобів масової інформації та суддя більше не буде працювати. Розмова відбулась російською мовою», - сказано у повідомленні.

На запит члена Вищої ради правосуддя Артеменка І.А. Генеральна прокуратура України поінформувала, що повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Гончарук-Аліфанової О.Ю. скеровано для організації розгляду до прокуратури Вінницької області.

За результатами розгляду зазначеного повідомлення судді Гончарук-Аліфанової О.Ю. прокуратурою Вінницької області 16 листопада 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України, за повідомленням судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Гончарук-Аліфанової О.Ю.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 20 грудня розглянула повідомлення судді Казанківського районного суду Миколаївської області Христини Іщенко про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області