Напад на родичів судді: ВРП звернеться до ГПУ

12:03, 21 декабря 2018
Інцидент стався в ніч на 10 жовтня.
Напад на родичів судді: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула повідомлення судді Казанківського районного суду Миколаївської області Христини Іщенко про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, передає прес-служба ВРП.

Як повідомив доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко (на фото), у повідомленні зазначено, що в ніч на 10 жовтня 2018 року у селищі міського типу Казанка Миколаївської області троє невідомих у масках вдерлися до будинку свекрухи судді Лариси Коптєвої, пенсіонерки (77 років), яка працює лікарем у місцевій лікарні. Нападники зв’язали жінку, били її і вимагали гроші, заволодівши грошима, зникли.

Поліція здійснює розшук грабіжників, розпочато кримінальне провадження за частиною четвертою статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Коптєва Л.А. повідомила, що під час нанесення побоїв один із грабіжників сказав їй: «Це тобі помста за те, що твоя невістка працює суддею».

Такі дії, на думку судді Іщенко Х.В., мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 377 КК України (Умисне заподіяння судді, або їх близьким родичам побоїв, тілесних ушкоджень у зв’язку з їх діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя).

На підставі викладеного суддя Іщенко Х.В. просила вжити передбачених законом заходів реагування.

На запит члена Вищої ради правосуддя 15 листопада 2018 року надійшов лист Генеральної прокуратури України, в якому зазначено, що повідомлення судді Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Х.В. згідно з територіальною юрисдикцією направлено для розгляду до прокуратури Миколаївської області.

За даними прокуратури Миколаївської області Баштанською місцевою прокуратурою Миколаївської області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 377 КК України. Проведення досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні доручено слідчому відділу Казанківського ВП Новобузького ВП ГУ НП в Миколаївській області.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 377 КК України за повідомленням судді Казанківського районного суду Миколаївської області Христини Іщенко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Кваліфкомісія офіційно оприлюднила графік співбесід із суддями на 2019 рік.

Крім цього, Вища рада правосуддя 20 грудня 2018 року розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме — у відставку та за власним бажанням.

Також нам стало відомо, що Вища рада правосуддя оприлюднила рішення про внесення змін до Регламенту ВРП.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси