Правила вручення судових повісток: судді звернулись до Президента України

16:35, 12 февраля 2019
Судді Миколаївського апеляційного суду запропонували зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку.
Правила вручення судових повісток: судді звернулись до Президента України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

6 лютого 2019 року відбулись збори суддів Миколаївського апеляційного суду. На порядку денному було питання про звернення до керівництва держави з приводу внесення змін до Правил надання послуг поштового зв’язку. Про це повідомила прес-служба суду.

Доповідачем по даному питанню виступив заступник голови Миколаївського апеляційного суду — Ігор Володимирович Лівінський.

За результатами голосування суддями Миколаївського апеляційного суду ухвалено рішення про звернення до керівництва держави з приводу внесення змін до Правил надання послуг поштового зв’язку.

Зміни, які зазначені у зверненні, спрямовані на те, щоб в разі направлення рекомендованих листів з позначкою «Судова повістка» до суду повертались або бланк повідомлення про вручення такого рекомендованого листа з підписом адресата (будь-кого з повнолітніх членів його сім’ї), або рекомендований лист разом з бланком повідомлення про вручення з відповідними відмітками: «Адресат відсутній за вказаною адресою» чи «Адресат відмовився отримати судову повістку».

Також, запропоновані зміни виключають безпідставне зберігання у поштових відділеннях рекомендованих листів з позначкою «Судова повістка» у зв’язку з неотриманням їх відповідними адресатами, що значно скоротить строки оповіщення учасників справи, а тому дасть можливість судам дотримуватись строків розгляду справ.

Судді Миколаївського апеляційного суду вважають, що запропоновані зміни мають суттєве значення для того, щоб судді отримали можливість розглянути справи, дотримуючись чинного законодавства.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що мешканцям Київської області розсилають фальшиві судові повісткиЯк виявилося, такі документи надсилають окремі колекторські фірми з вказівкою на те, що судову повістку можна анулювати, сплативши визначену суму на рахунок кредитора.

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя звернула увагу на законодавчу прогалину у питанні вручення судових повісток. ВРП запропонувала Верховній Раді внести зміни до КУпАП.

Окрім того, ми писали про правові наслідки невручення стороні судової повістки.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва