Українці зможуть отримувати судові рішення у «Дії»: коли запустять сервіс

11:13, 29 декабря 2021
У «Дії» також буде можливим отримання виконавчого документа суду та сплата штрафу за рішенням суду у справах про адміністративне правопорушення.
Українці зможуть отримувати судові рішення у «Дії»: коли запустять сервіс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Наприкінці 2021 року працівниками ДП «Центр судових сервісів» було успішно реалізовано перший етап інформаційної взаємодії з Міністерством цифрової трансформації України та вже з 28.12.2021 користувач мобільного застосунку «Дія» отримує в повідомленнях інформацію про дату та час проведення судових засідань, в яких він є стороною по справі, назву та адресу суду, номер зали судового засідання, єдиний унікальний номер справи, суть спору та список сторін. Про це повідомляє Facebook-сторінка «Електронний суд».

Зазначається, що наразі в процесі активної розробки перебувають такі сервіси для користувачів мобільного застосунку «Дія»: отримання судового рішення у справі, у якій особа бере участь; отримання виконавчого документа суду та сплата штрафу за рішенням суду у справах про адміністративне правопорушення.

«За повної підтримки т. в. о. голови Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова, у державному підприємстві «Центр судових сервісів» на фінальному етапі розробки знаходиться реалізація надсилання користувачам «Дії» повідомлення про прийняті судові рішення по справах, в яких користувач є стороною, з можливістю ознайомитися з текстом судового рішення через мобільний застосунок «Дія». Сам сервіс планується запустити в промислову експлуатацію вже на початку 2022 року», - повідомив керівник ДП «Центр судових сервісів» Андрій Слюсаренко.

Раніше ми розповідали, з якими проблемами стикається впровадження електронного правосуддя в Україні. Детальніше дивіться в сюжеті «Право ТВ».

Також заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чорнуцький в інтерв’ю «Право ТВ» зазначав, чи вистачить коштів на подальший розвиток ЄСІТС в Україні.

Крім того, ДСА роз’яснила окремі питання роботи юридичних осіб в ЄСІТС.

Додамо, у електронному суді вдосконалили алгоритм доступу до справ та проваджень.

Ще відомо, що погодили проект побудови ЄСІТС на 2022-2024 роки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки