Виготовляли фальшиві українські паспорти іноземцям: СБУ викрила організоване угруповання

17:24, 16 апреля 2019
Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Виготовляли фальшиві українські паспорти іноземцям: СБУ викрила організоване угруповання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила організоване угруповання з числа українських громадян та іноземців, яке спеціалізувалося на незаконному переправленні осіб через державний кордон України, використовуючи підроблені документи. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Співробітники СБ України встановили, що зловмисники налагодили масове виробництво та збут фальшивих внутрішніх паспортів України та РФ, посвідок на постійне проживання, документів, які надавали право безперешкодного перетину державного кордону України. Ділки також виготовляли інші офіційні документи різних державних установ, зокрема державні акти на землю. Фальшивки вони збували через розгалужену мережу посередників майже по всій території країни»,  сказано у повідомленні.

У повідомленні також підкреслили, що оперативники спецслужби задокументували факт продажу підроблених посвідок на постійне проживання та паспорта громадянина України для перетину державного кордону двом громадянам однієї з країн Середньої Азії за дві тисячі п’ятсот доларів США.

«Згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, правоохоронці затримали трьох учасників угруповання, серед яких громадянин африканської країни, після отримання грошей та передачі підробленої посвідки на постійне проживання»,  йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у столиці та області у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили сотні підроблених печаток та штампів, тисячі бланків різних державних установ та міністерств, десятки виготовлених підроблених документів, серед яких паспорти громадянина України, паспорти РФ, посвідки на постійне проживання, голографічні елементи захисту, довіреності, акти на землю тощо, а також зброю та боєприпаси до неї.

«У межах відкритого кримінального провадження трьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 с. 332, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України»,  повідомили у СБУ. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Заходи з викриття незаконних дій проводились спільно з поліцією та під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Служба безпеки України викрила механізм легалізації на мирній території незаконних збройних формувань, які діють на території Донбасу. Співробітникам СБУ вдалося затримати в Вінниці одного з організаторів злочинної схеми.

Крім того, ми писали, що групу осіб, які незаконним шляхом заволоділи двома квартирами професора фізико-математичних наук, викрили прокуратура Києва спільно з департаментом внутрішньої безпеки НП України.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки