Підробили документи і відібрали квартиру у науковця: інцидент у столиці

10:45, 1 марта 2019
Сума збитків, лише за попередніми оцінками, складає 2 мільйони гривень.
Підробили документи і відібрали квартиру у науковця: інцидент у столиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Групу осіб, які незаконним шляхом заволоділи двома квартирами професора фізико-математичних наук викрила прокуратура міста Києва спільно з Департаментом внутрішньої безпеки НП України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Злочинці скористалися безпорадним станом літнього чоловіка, викрали документи на право власності на нерухомість та підробили паспорт потерпілого. Документи вони використали під час нотаріального посвідчення договорів відчуження обֺ’єктів нерухомості.

Сума збитків, за попередніми оцінками, складає понад 2 мільйони гривень.

За результатами проведених обшуків процесуальні керівники спільно зі співробітниками КМУ ДВБ НП України затримали особу, яка безпосередньо брала участь у викраденні документів та заволодінні квартирами. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюються інші факти діяльності цієї групи зловмисників а також особи, які можуть бути причетними до вчинення цих злочинів. Перевіряється факт причетності співробітника поліції до вказаних оборудок.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала , що в столиці пограбували квартиру судді Окружного адмінсуду. Правоохоронці почали досудове розслідування. 

Раніше ми повідомляли, що у Хмельницькому кіберполіція затримала працівника підприємства, який незаконно збирав особисті дані працівників держустанов, в тому числі військових частин.

Крім того ми писали, що у Черкасах невідомі вкрали із машини судді гроші, паспорт, посвідчення водія та судді. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки