Реформа оплати праці держслужбовців: назвали принципи та кроки впровадження

16:33, 17 ноября 2020
Одним із пріоритетних завдань реформи державного управління є формування професійної, доброчесної, відповідальної, відкритої та мотивованої державної служби.
Реформа оплати праці держслужбовців: назвали принципи та кроки впровадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час Комітетських слухань щодо реформування системи оплати праці на держслужбі учасники обговорили проблеми та виклики реформи, соціальне забезпечення на державній службі, європейський досвід впровадження класифікації посад та реформи оплати праці в цілому та багато інших актуальних питань, передає Facebook-сторінка Реформа державного управління.

Міністр КМУ Олег Немчінов зазначив, що Стратегією державного управління до 2021 року встановлено, що реформа оплати праці є одним із пріоритетних напрямків реформи державного управління в цілому.

Голова НАДС Наталія Алюшина наголосила, що питання гідної та прозорої оплати праці громадян, які забезпечують функціонування всього державного апарату України, є вкрай важливим та резонансним.

«Тенденції останніх років яскраво свідчать про низьку ефективність діючої системи оплати праці державних службовців. Заробітна плата на посадах державної служби залишається нижчою за мінімальну та є не конкурентною у порівнянні з ринковою, а мінімальні соціальні гарантії стали демотивуючим фактором. Ми розуміємо, що така реформа вимагає комплексного стратегічного підходу, ґрунтовної виваженої зміни моделі оплати праці на основі кращих міжнародних практик та вітчизняного досвіду», - наголосила очільниця НАДС.

Зустріч стала платформою для широкого обговорення нової моделі оплати праці державних службовців за участі народних депутатів України, урядовців, вітчизняних та міжнародних експертів.

За підсумками комітетських слухань будуть напрацьовані рекомендації  для органів державної влади щодо реалізації реформи оплати праці.

Захід відбувся за сприяння та підтримки проекту «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» EU 4 PAR, що фінансується European Union in Ukraine.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, яку зарплату очікувати державним службовцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки