Українців попередили про інформаційну атаку на вакцинальну кампанію

14:08, 21 октября 2021
В Україні «дослідження» розповсюджують проросійські телеграм-канали.
Українців попередили про інформаційну атаку на вакцинальну кампанію
Джерело фото: detector.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що у низці телеграм-каналів та деяких ЗМІ розпочалась активна інформаційна атака на вакцинальну кампанію в Україні. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

«Розповсюджуються начебто результати дослідження відомої установи – Університету Джона Хопкінса. Головний меседж статті – що під час піку епідемії не можна вакцинуватись. Адже вакцина хоча і знижує кількість важких випадків, значно збільшує кількість хворих.

Наводяться абсурдні факти. Наприклад, що «вакциновані люди несуть у ніздрях 251-кратне навантаження вірусів COVID-19 у порівнянні з тими, хто від щеплення відмовився». Або «навіть Pfizer визнав, що вакцина компанії на 300% збільшує ймовірність зараження коронавірусом». 

Для того, щоб переконатися, що це нісенітниці, достатньо просто перевірити справжність цього дослідження. На сайті відомих авторитетних видань та науково-дослідницьких установ його немає. Воно розміщене на маловідомих «помийних» англомовних сайтах. А так звані експерти, наведені у тексті, скоріш за все, вигадані.

Це типовий зразок фейку, який створили піар-технологи. Це не допис звичайного «антивакцинатора» у соцмережах, а спланований та технологічний інформаційний вкид.

В Україні це «дослідження» розповсюджують топові проросійські телеграм-канали. До речі, російські ЗМІ також активно інформують про «дослідження Університету Джона Хопкінса».

Закликаю ЗМІ не публікувати цей фейк. Українцям рекомендую перевіряти першоджерела нових публікацій про «дослідження». Вважаю, що правоохоронцям слід вивчити цю історію – намагання зірвати вакцинацію в умовах, коли щоденно від «ковіду» гине 500 українців, це диверсія проти національної безпеки країни», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати пропонують передбачити обов’язкове страхування при вакцинації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube «Право ТВ», щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва