Реєстратори ЄДР можуть перевіряти дані в Держреєстрі фізичних осіб у режимі реального часу

14:16, 19 ноября 2021
Оновили програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Реєстратори ЄДР можуть перевіряти дані в Держреєстрі фізичних осіб у режимі реального часу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (ЄДР). Про це повідомляє пресслужба ДП «НАІС».

Зокрема, запроваджено інформаційну взаємодію з Державною податковою службою України для підтвердження відповідності даних щодо РНОКПП/паспортних даних та ПІБ у режимі реального часу на запит державного реєстратора до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків (ДРФО). Крім того, розширено функціонал по роботі з кінцевими бенефіціарними власниками, а також впроваджено низку інших оновлень.

Поточним оновленням реалізовано таке:

Інформаційна взаємодія з Державною податковою службою України:

Запроваджено інформаційну взаємодію для підтвердження відповідності даних щодо РНОКПП/паспортних даних та ПІБ у режимі реального часу на запит державного реєстратора до ДРФО, а саме:

на формах внесення даних щодо фізичних осіб – підприємців, засновників, бенефіціарів, керівника представників та ін. додано функціонал перевірки даних в ДРФО;

забезпечено фіксацію та відображення результатів перевірки даних в ДРФО;

створено механізм контролю, що забезпечує незмінність даних фізичної особи після їх перевірки в ДРФО.

Бенефіціари:

Створено нову реєстраційну дію – «Державна реєстрація підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника», на якій передбачена можливість оновлення даних про бенефіціарів (ознака: «потребують оновлення») або підтвердження (відомості про бенефіціарів не змінюються) таких даних (ознака: «в актуальному стані»).

До переліку підстав змін реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи» додано нову підставу: «Відомості про кінцевого бенефіціарного власника в актуальному стані».

Додано нові атрибути до форм внесення даних про бенефіціарів на всіх реєстраційних діях, де такі форми доступні для редагування, та створено нові механізми контролю, а саме:

a. нові атрибути:

- «Відсоток частки статутного капіталу або відсоток права голосу»;

- «Відсоток частки статутного капіталу або відсоток права голосу (непрямий вплив)»;

- «Інший характер та міра впливу»;

b. забезпечено можливість одночасного обрання прямого та непрямого вирішального впливу;

c. створено контроль на неперевищення 100% сум часток окремо для прямого впливу та окремо для непрямого впливу.

Додано новий тип документа – «Нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником юридичної особи» до реєстраційних дій, де передбачено можливість внесення даних про бенефіціарів.

До реєстраційних дій «Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті реорганізації», «Державна реєстрація переходу юридичної особи на діяльність на підставі власного установчого документа або модельного статуту», «Державна реєстрація створення відокремленого підрозділу юридичної особи», «Державна реєстрація змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи», «Державна реєстрація припинення відокремленого підрозділу юридичної особи» додатково додано можливість вибору документів:

«Опис структури власності»

«Обґрунтоване пояснення причини відсутності бенефіціарного власника»

«Документ про підтвердження реєстрації іноземної особи в країні її місцезнаходження, зокрема витяг із торгівельного, банківського або судового реєстру»

Відкриті дані:

Внесені зміни до відомостей, що публікуються у формі відкритих даних у зв’язку зі змінами до Наказу Міністерства юстиції України від 08.03.2016 № 897/5 «Про затвердження Переліку інформації, що підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядником якої є Міністерство юстиції України» (звертаємо увагу, що оновлення розширеного набору відкритих даних відбувається кожні 5 робочих днів).

Інші оновлення:

Забезпечено відображення даних про вимогу нотаріального засвідчення справжності підпису учасника під час прийняття ним рішень з питань діяльності відповідної юридичної особи та/або вимогу нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка учасника у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи у витязі, у результатах безкоштовного запиту, у відкритих даних.

Забезпечено можливість проведення реєстраційної дії «Внесення судового рішення про припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи» у випадках, коли юридична особа перебуває у стані «порушено справу про банкрутство (санація)».

Доопрацьовано механізм відображення у результатах безкоштовного запиту дати, до якої розглядаються вимоги кредиторів.

Доопрацьовано механізм відображення даних у результатах безкоштовного запиту у блоці «Відомості про органи управління юридичної особи».

Доопрацьовано контроль на заповнення мінімум одного символу (не враховуючи пробіли) в полях ПІБ/Найменування у разі обрання ознаки точного пошуку при формуванні запиту на отримання витягу з ЄДР та відображення відповідних умов пошуку у витязі.

Додано новий стан «видалено» для видалених чернеток заяв.

Покращено механізми роботи вкладки «Реєстраційна справа», а саме: додано можливість приховувати для відображення видалені чернетки заяв.

Додано можливість редагування вкладки «Відомості про реєстрацію» під час проведення корегування реєстраційних дій «Державна реєстрація включення відомостей про юридичну особу» та «Державна реєстрація включення відомостей про фізичну особу-підприємця».

Виправлено недолік з відображенням ПІБ користувача, який виконав прийом документів», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що адвокати зможуть користуватися окремими модулями ЄСІТС через Єдиний реєстр адвокатів.

Крім того, змінили кількість тарифних планів на послугу АРІ Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області