США пропонують випустити облігації на $50 млрд від заморожених активів рф на підтримку України

19:37, 21 березня 2024
США розглядають створення облігацій на $50 млрд на підтримку України з активів рф, які були заморожені країнами G7 та Європейським Союзом.
США пропонують випустити облігації на $50 млрд від заморожених активів рф на підтримку України
Джерело фото: Flickr
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати запропонували своїм союзникам з G7 створити спеціальний механізм для випуску облігацій на суму щонайменше 50 мільярдів доларів, забезпечених прибутками від заморожених російських суверенних активів, з метою підтримки України. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на людей, знайомих з планом.

Пропозиція передбачає об'єднання активів російського центрального банку на суму 280 мільярдів доларів, які були заморожені країнами G7 та Європейським Союзом. Прибутки від цих активів будуть використовуватися для підтримки так званих облігацій свободи.

Більше двох третин заморожених активів росії приносять близько 3,6 мільярда доларів чистого прибутку на рік. За таких умов очікується, що надходження від облігацій майже дорівнюватимуть 60 мільярдам доларів. Ці кошти, як повідомили джерела, які бажали залишитися анонімними, можуть замінити частину допомоги від США для України, яка зараз застрягла в Конгресі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області