У Києві може з'явитися сквер імені російського опозиціонера

10:55, 12 жовтня 2017
Кличко обговорював можливість перейменування об'єктів в Києві на честь опозиційного політика.
У Києві може з'явитися сквер імені російського опозиціонера
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві найближчим часом один зі скверів міста можуть назвати на честь Бориса Нємцова. Про це заявив міський голова Віталій Кличко, передає прес-служба КМДА.

«Я не можу сказати, що з Борисом Нємцовим ми були великими друзями, але ми мали добрі стосунки. Те, що сталося з Нємцовим, — це російські реалії, коли вбивають людей, які мають альтернативну думку», — підкреслив Кличко і додав, що, на його думку, вбивство мало політичний характер «за його погляди та критику влади».

Мер зазначив, що обговорював з Жанною Немцовою можливість перейменування об'єктів в Києві на честь опозиційного російського політика. І зараз це питання має розглянути Київрада.

«Упевнений, що це питання буде проголосоване. Ми вже визначили сквер і обговорили можливість встановлення пам'ятника. Найближчим часом ми приймемо рішення з цих питань», — сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, Московський окружний військовий суд засудив Заура Дадаева до 20 років позбавлення волі за вбивство Нємцова.

27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту у Москві застрелили опозиційного політика Бориса Нємцова. За версією слідства, передбачуваним замовником і організатором злочину є колишній офіцер батальйону «Сєвєр» Руслан Мухудінов. Йому пред'явлено заочне звинувачення, а з листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

В цей день в Росії проводяться акції в пам'ять про вбитого політика.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд