НАБУ виявлятиме і розслідуватиме корупційні криптоактиви: детективи розпочали навчання

15:15, 18 травня 2023
Понад 250 детективів і аналітиків НАБУ розпочали вивчати інструменти «сучасної» корупції – криптовалютні технології.
НАБУ виявлятиме і розслідуватиме корупційні криптоактиви: детективи розпочали навчання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро України вмітиме виявляти і розслідувати корупційні криптоактиви. Про це повідомляє НАБУ.

Так, понад 250 детективів і аналітиків НАБУ розпочали вивчати інструменти «сучасної» корупції – криптовалютні технології.

«Бюро розуміє, що значну частину вкрадених коштів топкорупціонери намагаються акумулювати, використовувати та приховати в криптовалюті. Саме тому для використання в роботі відповідних знань та вмінь за координації експерта з кібернапрямку Сергія Кропиви організовано 9-ти місячний тренінг «СryptoEdge: Криптовалютні технології та методики розслідування злочинів з використанням віртуальних активів».

Це – наймасштабніший тренінговий курс в історії Бюро. Серед експертів – фахівці з віртуальних активів та провідні тренери з України та світу, представники криптоспільноти та розробники аналітичного інструментарію», — йдеться у повідмленні.

Зазначається, що під час навчання детективи та аналітики підвищать знання та навички з відслідковування та документування незаконних «Crypto» активів, використання світових та найбільш популярних «Crypto» інструментів, налагодять належну кооперацію та взаємодію з ключовими українськими та світовими криптобіржами і криптообмінниками, а також оперативний обмін інформацією з міжнародними правоохоронними організаціями.

«Відтак, працівники НАБУ будуть інтегровані до міжнародної екосистеми крипторозслідувачів, а криптовалюта перестане бути «панацеєю» корупціонерів для приховування злочинів», — додали в Бюро.

Навчання триватиме з травня 2023 по січень 2024 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду