Як підприємству отримати від ДПС довідку для бронювання своїх працівників

00:03, 31 травня 2023
Для отримання довідки від ДПС підприємству необхідно звернутися письмово в довільній формі до територіального органу за основним місцем обліку.
Як підприємству отримати від ДПС довідку для бронювання своїх працівників
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ДПС у Закарпатській області інформує, який порядок отримання підприємством довідок про загальну суму податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року, та відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску від територіального органу ДПС з метою визначення такого СГ критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, відповідно до вимог постанови КМУ від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

3 1 січня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», якою затверджено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі – Порядок).

Пунктом 2 Порядку встановлені критерії, за якими визначаються підприємства критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, зокрема:

  • загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку за той самий період, що підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство (пп. 1 п. 2 Порядку);
  • відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), що підтверджується довідкою про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами, засвідченим керівником підприємства (пп. 5 п. 2 Порядку).

Для отримання інформації про загальну суму податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року, та відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску, підприємству необхідно звернутися письмово в довільній формі (з обов’язковим посиланням на пункт Посанови КМУ від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час») до територіального органу ДПС за основним місцем обліку.

Територіальний орган ДПС у терміновому порядку надає інформацію, визначену підпунктами 1 та 5 п. 2 Порядку:

  • за платником в цілому по Україні;
  • за період, який розпочинається 1 січня 2022 року і закінчується 31 грудня 2022 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду