В Україні виготовлятимуть нові модульні кухні для військовослужбовців – фото

18:31, 7 вересня 2024
Зазвичай для приготування їжі в польових умовах у підрозділах ЗСУ використовують переважно старі радянські польові кухні і працюють вони на дровах або дизельному паливі.
В Україні виготовлятимуть нові модульні кухні для військовослужбовців – фото
Джерело фото: mil.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерстві оборони повідомили про те, що кодифікували та допустили до постачання польову модульну кухню МК-500. Вона призначену для приготування їжі у польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.

Нову модульну кухню для потреб ЗСУ виготовили на одному з вітчизняних підприємств сектору ОПК. За основу для виробу українські інженери взяли форм-фактор 20-футового морського контейнеру.  

Термін розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням — 2 години. Працювати в такому модулі може одночасно 6 кухарів. 

Для автономності роботи вона має все необхідне обладнання для приготування та комфортної роботи особового складу: насосну станцію, дренажний насос для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники тощо. А також дизель-генератор.

Як зазначають у Міноборони, у військах вже є понад 20 таких кухонь. 

Джерело фото: mil.gov.ua

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Войтович
    Іван Войтович
    заступник голович Херсонського окружного адміністративного суду