Відновлення авіасполучення: які країни готові приймати туристів

21:00, 28 мая 2020
Деякі країни під час пандемії коронавірусу не вводили заборони на міжнародне авіасполучення.
Відновлення авіасполучення: які країни готові приймати туристів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Найближчим часом ряд країн планує відновити авіасполучення/. Міністерство закордонних справ України провело моніторинг і підготувало список країн, які готові до відновлення авіаперельотів. Про це повідомляє Украерорух на сторінці в Facebook.

Деякі країни під час пандемії коронавірусу не вводили заборони на міжнародне авіасполучення. Це, зокрема, Білорусь, Велика Британія, Іран, Ірландія, Корея, Мексика, Німеччина, Нідерланди та Чехія (але аеропорт у Празі не працює). Національний Катарський авіаперевізник Qatar Airways залишається однією з небагатьох авіакомпаній світу, яка регулярно здійснює комерційні пасажирські та вантажні перевезення до низки країн Західної Європи, Азії та в Австралію.

Найближчим часом міжнародне авіасполучення планують запустити ряд країн. Зокрема, Австрія, Румунія, Азербайджан, Словаччина, Греція, Грузія мають обмеження на перельоти до кінця травня. На початку червня відновити міжнародні авіаперевезення планує Туреччина. В Естонії обмеження діятимуть до 7 червня. Болгарія, Індонезія Ісландія, Кіпр, Коста-Рика, Люксембург, Македонія, Португалія, Єгипет, Ізраїль відкриють свої повітряні ворота не раніше ніж 15 червня.

До кінця червня кордони Куби, Таїланду та Молдови будуть закриті. А з липня можна буде полетіти до Домініканської Республіки та Вірменії.

Деякі країни закривали міжнародне авіасполучення частково, зокрема з певними обмеженнями щодо в’їзду чи виїзду іноземців. Наприклад, Бельгія, Мальдіви, Норвегія, Японія, США та Хорватія. Авіасполучення з країнами, де складна епідеміологічна ситуація закрила Данія. Обмеження щодо мети поїздки та категорій осіб ввела Іспанія. Послаблення обмежень на здійснення подорожей очікується з 22 червня. Італія визначила вичерпний перелік аеропортів, які мають право обслуговувати рейси в умовах карантину, зокрема в Болоньї, Мілані, Римі та Турині. У Канаді міжнародні авіарейси здійснюються лише в 4 аеропорти країни (Ванкувер, Калгарі, Монреаль, Торонто). Відновлення міжнародних рейсів із Китаєм залежить від планів конкретної авіакомпанії та поточного стану карантинних заходів у країні призначення. Фінляндія наразі дозволяє здійснювати обмежену кількість авіарейсів. У Словенії відкриті для міжнародного сполучення три аеропорти в м. Любляна, м. Марібор та м. Порторож.

Також у багатьох країнах ще немає офіційної інформації щодо дат відновлення міжнародних перельотів.

Нагадаємо, станом на 28 травня в Україні різко зросла кількість нових випадків коронавірусу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у ВООЗ попереджають, що коронавірусом можна заразитися повторно

Також ми писали, що карантин в Україні офіційно продовжили.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва