Рада розглядає зміни до законодавства щодо виконання рішень ЄСПЛ: трансляція

13:50, 5 октября 2021
Крім того, парламент розгляне законопроект про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо забезпечення поетапного впровадження ЄСІТС.
Рада розглядає зміни до законодавства щодо виконання рішень ЄСПЛ: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 5 жовтня, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, під час якого планується розглянути у другому читанні проект Закону «Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки», №4135.

Також до розгляду у другому читанні заплановані законопроекти, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості», №5230;

- «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві», №3205-2;

- «Про хмарні послуги», №2655;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», №4564;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини», №4049;

- «Про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті ні облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення», №2443.

Ряд законопроектів пропонуються для розгляду у першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення», №5873;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови», № 5241, 5241-1;

- «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо забезпечення поетапного впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи», №5433;

- «Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"», №5583, 5583-1;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання надання пацієнтам лікарських засобів зі співчуття», №5736;

- «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності», №5864;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного кодексу України) для забезпечення використання офіційної електронної адреси», №3860, 3860-1, 3860-д.

Також у порядку денному на цей день проект Постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції та можливої іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», №5763.


14:10 Після закінчення перерви Руслан Стефанчук повідомив, що враховуючи, що порядок денний на цей пленарний тиждень не затверджений, три фракції і групи внесли пропозицію про звернення до Голови Верховної Ради невідкладно зібрати Погоджувальну раду і визначитися з порядком денним.

Стефанчук висловив сподівання, що найближчим часом буде проведена Погоджувальна рада і закрив пленарне засідання.


13:28 На пропозицію двох фракцій у пленарному засідання оголошено перерву.


13:25 Головуюча поставила на голосування пропозицію про відсторонення Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука від ведення на два пленарних засідань.

Пропозицію підтримали 66 народних депутатів.


13:13 Головуючий зачитав заяву двох фракцій «Європейська солідарність» і «Голос» про відсторонення від ведення засідання Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

Руслан Стефанчук передав ведення засідання Заступниці Голови Верховної Ради України Олені Кондратюк.

Олена Кондратюк надала слово для виступів представникам депутатських фракцій і груп.


12:59 Народний депутат Олександр Корнієнко запропонував внести до порядку денного питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України і розгляд цього питання у четвер 7 жовтня.

Представники фракцій виступили в обговоренні.

Головуючий поставив на голосування пропозицію 175 народних депутатів про включення до порядку денного питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України та доручення Рахунковій палаті провести фінансову перевірку виконання кошторису Верховної Ради у поточному році.

246 голосами пропозиція була підтримана


12:58 Пропозиція не була підтримана («за» - 69).

Пленарне засідання веде Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради України.


12:56 Після закінчення виступів головуюча поставила на голосування пропозицію про відсторонення від ведення двох пленарних засідань Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.


12:41 Від фракцій-ініціаторів розгляду питання виступили народні депутати Олексій Гончаренко і Ярослав Железняк. У виступах вони звернули увагу на порушенні Регламенту щодо відсторонення від ведення пленарних засідань Голови Верховної Ради України.

Представники фракцій виступають в обговоренні.


12:39 Після закінчення перерви головуючий повідомив про заяву двох фракцій про відсторонення від ведення пленарного засідання Першого заступника Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

Через конфлікт інтересів Руслан Стефанчук передав ведення пленарного засідання Заступниці Голови Верховної Ради України Олені Кондратюк.


11:58 Руслан Стефанчук оголосив перерву у пленарному засіданні.


11:58 Головуючий поставив на голосування пропозицію депутатської фракції «Слуга народу» і депутатських груп «Довіра» і «За майбутнє» про відсторонення Голови Верховної Ради України від ведення пленарних засідань.

240 голосами «за» народні депутати підтримали пропозицію.


11:44 Головуючий поставив пропозицію про розгляд питання про відсторонення Голови Верховної Ради від ведення пленарних засідань за скороченою процедурою.

Народні депутати 230 голосами «за» підтримали її.

Доповідав народний депутат Олександр Корнієнко.

Представники фракцій у своїх виступах заявили про свої позиції щодо голосування цього питання.


11:40 Голова Верховної Ради показав народним депутатам звернення депутатської фракції «Слуга народу» і депутатських груп «Довіра» і «За майбутнє» згідно статті 29 Регламенту про відсторонення Голови Верховної Ради України від ведення пленарних засідань.

Дмитро Разумков заявив, що у нього є конфлікт інтересів і передав ведення засідання Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку.


11:38 Головуючий поставив на голосування пропозицію про застосування спеціальної процедури при розгляді законопроекту №5600.

254 голосами народні депутати підтримали її.


11:25 Головуючий вніс на розгляд пропозицію 160 народних депутатів щодо застосування особливої процедури розгляду законопроекту у другому читанні, передбачену статтею 119-1 Регламенту про розгляд у другому читанні проекту Закону №5600.

Доповідав Голова Комітету з питань фінансової та митної політики.

Він зазначив, що змінами до Податкового кодексу усувається дисбаланс в оподаткуванні, всю політичну корупцію, яка накопичилася за 30 років.

В обговоренні виступили представники депутатських фракцій і груп.


11:24 Після закінчення перерви Голова Верховної Ради повідомив про домовленості керівників депутатських фракцій і груп під час наради: першим питанням пропонується поставити на голосування спеціальну процедуру по застосуванню статті 119-1 Регламенту щодо законопроекту №5600. Другим питанням пропонується розглянути звернення двох фракцій про відсторонення Голови Верховної Ради від ведення пленарних засідань. Третім питанням пропонується включити щодо початку процедури про відкликання з посади Голови Верховної Ради України.


10:24 Після закінчення виступів головуючий згідно із заявою двох фракцій оголосив перерву у пленарному засіданні, запросивши керівників депутатських фракцій і груп на нараду.


10:02 Головуючий надав слово для виступів з оголошеннями, повідомленнями, пропозиціями представникам депутатських фракцій і груп.


10:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді